HOLD DIG SUND MED VIDEN

FORORD

Denne bog er en vejledning om forskellige årsager til sygdom, da 60-80 % af ukendskab til kosten, og de ting vi arbejder med, går og gør noget forkert, så vi bliver syge.
Det er noget jeg har erfaret gennem 45 år, som alternativ behandler med zoneterapi, akupessur, kostvejledniong, undervisning og foredrag.
Det er ikke altid nok at behandle, hvis folk går hjem og fortsætter med at gøre noget forkert på grund af uvidenhed. Så kommer symptomerne hurtigt igen, og behandlingen hjalp kun kortvarig.
Bogen kan bruges af alle, men vil være til stor hjælp for alternative behandlere og læger. Mange er uvidende om, at de fleste årsagerr til sygdom, er noget vi gør forkert i det daglige - og så vil al behandling alternativt som lægeligt kun hjælpe kortvarigt eller ved brug  af medicin til at dæmpe symptomerne.

INDHOLD

FORORD

INDLEDNING

AFSNIT I          SYRE/BASE BALANCEN

AFSNIT II         PLUS/MINUS BALANCEN

AFSNIT III        LEVER/GALDE

AFSNIT IV        MIGRÆNE/HOVEDPINE

AFSNIT V         INFEKTIONER

AFSNIT VI        MEDFØDTE UBALANCER

AFSNIT VII        PSYKISKE UBALANCER

AFSNIT VIII       ANDRE UBALANCER

AFSNIT IX         BEHANDLING AF DYR

AFSNIT X          BEHANDLINGSMETODEN
med ønske om en blomstrende fremtid

INDLEDNING

Jeg vil i denne bog forsøge at vidergive min viden til læseren, der ønsker at vide hvorfor han/hun blev syg eller er syg, men selvfølgerlig også til de raske, for at forhindre, at de bliver syge.
Min erfaring er oparbejdet ved behandling af 50-70 mennesker om ugen i mange år ( ca. 60.000 behandlinger).
Ved 60-80 % af dem jeg har behandlet, har årsagen været noget de har gjort forkert, og det er hovedsalig dem jeg vil fortælle om, da det er noget man ikke kan læse om andre steder.
Jeg bruger zoneterapi og akupressur på fødderne til at stille diagnosen og få kroppen i balance igen. Ud fra det som fødderne fortæller mig spørger jeg ind, indtil jeg finder det folk har gjort forkert (årsagen).
Når folk bliver syge er det i starten kun symptomer, og årsagen skal ofte findes et helt andet sted.
Det er altid årsagen jeg forsøger at finde, for ellers går man jo hjem og laver det samme igen, og så hjalp behandlingen kun kortvarig.
Jeg blev gennem årene bedre og bedre til at finde årsagen og de seneste år fik 90 % kun 1, 2 eller 3- behandlinger og altid kun 1 behandling om ugen.
Kom man 2. gang og fødderne ikke var ømme, og man havde haft det godt, så var årsagen fundet og man havde gjort det rigtige.

Som hovedregel skulle vi ikke blive syge, hvis vi hver dag kommer 100 % af med vores affaldsstoffer ( ca 1 1/2 liter urin og afføring 1-3 gange daglig). Kommer vi ikke af med affaldsstofferne kan de gå andre steder hen og aflejre sig i kroppen, så vi bliver syge, hvis det står på i længre tid
endnu mere blomstrende fremtid til dig

AFSNIT I

                       SYRE/BASE BALANCEN

Årsager der påvirker urinvejene og derved resten af kroppen.
Urinvejene kan som hovedregel give forstyrrelser i knogler og led, således at man får forskellige symptomer fra ryg, nakke, arme, ben, kn, hofter, skuldre, albuer, fingre eller fodled, men det kan give mange andre forskellige symptomer.
For at lette forståelsen af det følgende, er det nødvendig at vide, at alle mennesker skal af med ca 1 1/2 liter urin i døgnet og ph værdien i urinen skal ligge mellem 6,5 og 7,0. Kommer ph under 6,0 har man altid ondt i knogler og led - et eller andet sted i kroppen.
Blot man gør en ting forkert kan det give voldsomme symptomer, som bliver værre og værre med tiden, hvis man fortsætter. Da mennesker er forskellige kan den samme årsag give vidt forskellige symptomer ved den enkelte.
En af de hyppigste årsager jeg stødte på ved patienterne, især kvinder, var
rengøring uden brug af handsker  - forklaring: alt man kommer i berøring med inde i håndfladerne og under fodballerne af syre/base optages i kroppen, næsten som om man havde drukket det. Stort set består alle rengøringsmidler enten af en eller anden form for syre (salmiak, citronsyre, eddikesyre m.m) eller base (gammeldags brun sæbe til at piske op). Spray til vinduer og spejle indeholder salmiak og mflydende brun sæbe til gulvvask indeholder også salmiak og mange opvaskemidler indeholder citronsyre, men man kan dog få neutrale opvaskemidler, men de er som regel 3-4 gange dyre.
En base kan virke som en syre og derved forstyrre urinvejene.

Det der sker i kroppen, når man har gjort rent uden brug af handsker, sker inden for nogle få timer, men det topper først efter 3-4 dage, fordi man kun kommer af med 1/2 liter urin i døgnet og efter 3-4 dage står der 3-4 kg vand i venstre side af kroppen, mest omkring hofte og balle, og det trykker ryggen skæv, så der opstår spændinger ved korsben, lænd, højre hofte og mellem skulderbladene i venstre side og nakken.

Normalt vil vandet forsvinde igen i løbet af de næste 3-4 dage, men gør man noget forkert igen inden, holder det på vandet, og står der mere en 1 kg vand i venstre hofte og balle, vil det altid give nogle symptomer.
Går man til kiropraktor og han skubber ryggen på plads - går der som rergel 1 dag eller 2, og så er det det samme igen. Eller man går til zoneterapeut, som ikke fortæller eller finder ud af hvad man har gjort forkert - så hjælper det kun kortvarig. Tager man smertestillende medicin, dulmer det nogle timer, og smerten vender kraftigere tilbage, da næsten al smertestillende medicin består af syre, der skal udskilles af urinvejene.

En dygtig zoneterapeut/akupunktør skal være i stand til at stille en nøjagtig diagnose ved hjælp af fødderne, og hvor de er ømme.
Er der for meget syre i kroppen står der vand mellem nyre og blære, og reflekset til nyre, urinleder og blære under foden i venstre side bliver meget øm og hård at mærke på i forhold til højre. Står der mere end 2 kg vand i kroppen (venstre balle/hofte) bliver akupunkturpunkt 61 på ydersiden af hælen øm, og føles som en lille knude, som vil føles større jo mere væske, der står i nakke, knoglen bag øret og inde bag øjet i venstre side.
Hvis lymferkirtlerne i lysken er ømme kan det skyldes en blærebetændelse eller en rest af samme, og nogle gange kan en blærebetændelse godt være ensidig. Ved betændelse vil milten og lymfedrænage til urinvejene også være ømme. Er der ingen betændelse er det derfor syre/base balancen, der er årsagen, og man må finde ud af hvad pågældende har gjort forkert.
Holder man akupunkturpunktet på lilletåen til blæremeridianen, med blommen af pegefingeren (akupressur), så slapper urinvejene af og væsken begynder med det samme at løbe til blæren, hvor det høre hjemme, for at man kan komme af med det.
Der er normalt for meget syre i den danske kost, så man må højst drikke 4 kopper kaffe/te dagligt. Kaffe indeholder oxalsyre og te garvesyre. Drikker man mindst 1/2 liter skummet mælk eller kærnemælk dagligt, neutraliserer kalken i mælken noget af det daglige syre indtag, så vi lettere kan holde syre/base balancen i orden. Drikker man 1/2 liter mælk er der også plads til, at man kan dele en flaske vin eller to i løbet af ugen.
Man bør finde en vin man kan lide og tåle. Når jeg skriver tåle, mener jeg at hvis der er for meget syre i vinen - skal man ikke ud og tisse hele aftenen. Som nødløsning kan man drikke en øl eller et glas mælk, da begge dele virker vanddrivende i dette tilfælde.
Franske, spanske og italienske vine er først drikkemodne når de er ca. 3 år gamle (som hovedregel).
Spiser man oksekød mere end 1 gang om ugen, kan det også påvirke syre/base balancen.
Drikker man 1/2 flaske rødvin og spiser 150-200 gram oksekød, så falder syre/base balancen næste dag  med ca. 0,5. Hvis ph i kroppen var 7,0 sker der ingen ting, men lå den på 6,5 vil den falde til 6,0 - og nogle vil begynde at få symptomer - ofte hævede fingre eller ben. Lå syre/base balancen på 6,0 vil den næste dag falde til 5,5 og man vil virkelig have det dårligt, og syrerester vil begynde at sive ud i leddene og aflejre sig som små krystaller (føles som glasskår) og påvirker nerverne med smerte til følge.
Cola og juice har lav ph værdi, så det er stærk  syre, så ingen cola eller juice hvis man vil holde sin syre/base balance i orden
Drikker man 1 cola om dagen i et år, vil man inden det er gået være oppe på 2 om dagen og inden 1 år mere 3 cola om dagen o.s.v. Man bliver afhængig af cola og så vil man få mange forskellige symptomer i kroppen+overvægt, da syren binder væske i kroppen.
Al lakrids binder mere eller mindre væske i kroppen, så al lakrids frarådes, og al slik med salmiak (dameskrå, tavlekridt, piratos o.s.v.) spiritussen "sorte svin" frarådes, da den indeholder meget tyrkisk peber (ren salmiak).
Cola, juice og lakrids binder ca. 1/2 liter væske, så man kun kommer af med 1 liter i stedet for 1 1/2-
Jeg vil nu komme med en del eksempler, hvor årsagen er den samme - syre/base balancen -men symptomerne kan være vidt forskellige. Som regel har man kun et af symptomerne i starten, men ved længere tids ubalance kan der komme flere til.

Når der står mere end 1 kg vand i venstre hofte og balle og trykker ryggen skæv:
smerter i ryg, arme, ben, skuldre, albuer, knæ, fingre eller fødder (som regel kun et af stederne).
ubalance ved binyre kan give luftvejsproblemer, eksem, hidsighed, ked af det, nogle gigtformer.
forstoppelse, diarre, galde, tolvfingertarm ellert andre symptomer fra mav eller tarm.
nogle former for migræne (væsketryk eller galde påvirket).
forstyrrelser af hormonbalancen, menstruationssmerter, barnløshed, depressiion, hovedpine, dårlig sædkvalitet, stofskifte, vægt.
lymfesystemet kan blive påvirket, så det flyder dfårligere, jo mere ryggen trækker skæv.
Jeg vil nu komme med nogle eksempler fra klinikken (solgte klinikken i 2002).

                                                  

                                  

                    

EKSEMPEL 1

60 årig kvinde - gik og ventede på ny hofte.
Hun var helt skæv i ryggen og gik med 2 krykker, og hun havde hele tiden store smerter. Hun kom for at jeg skulle hjælpe hende af med nogle af smerterne indtil hun skulle have en ny hofte
Jeg kunne tydeligt - uden på tøjet se, at hun var hævet omkring venstre hofte og balle.
Hendes urinveje i venstre side var så ømme, at jeg ikke kunne røre dem, og de var ikke ømme i højre side, og der var ingen nbetændelse. Så jeg var med det samme klar over, at hun gjorde noget forkert og formentlig havde gjort det i mange år.
Jeg spurgte hende direkte, hvor meget urin hun kom af med om dagen/natten. Hendes svar var 2 dråber om morgenen og 2 dråber om aftenen.
Da jeg trtykkede på akupunkturpunktet på lilletåen til blæremeridianen - gik der ikke mange sekunder, før hun gjorde mig opmærksom på, at nu skulle hun ud og af med vandet. Da hun kom ind igen - sagde hun: jeg tror jeg kom af med mindst 5 liter (hun er formentlig kommet af med 1/2 til 1 liter, men for hende føltes det som 5 liter.
Det samme gentog sig en gang mere under behandlingen, og igen da hun var færdig med behandlingen.
Hun havde aldrig brugt handsker, drak ikke mælk, men juice og 8-10 kopper kaffe om dagen og spiste meget lakrids.
Juicen er fyldt med ascobinsyre eller citronsyre - ellers kan den ikke holde sig i kartonen. Al lakrids binder væske i kroppen og kaffe indeholder oxalsyre, medens kalken i mælken neutralisere syre og derfor virker vandrivende.
Jeg fortalte hende, at hvis jeg skulle hjælpe hende, måtte hun ændre følgende:
ingen rengøring/opvask uden handsker. Drikke mindst 1/2 liter skummet mælk daglig - ingen juice/cola og højst 4 kopper kaffe/te daglig.
Ingen former for lakrids eller bolcher med salmiak. Højst oksekød 1 gang om ugen og ingen frugt efter kl. 1800, da det er leveren, der skal omsætte frugtsyren til base, for at det er sundt, og det vil leveren ikke efter kl. 1800.
Da damen kom 5. gang var hun rettet helt op, og hun havde ikke haft smerter i en hel uge. Hun oplyste, at hun havde tabt 8 kg på 4 uger.
Jeg forklarede hende, at det var de 8 kg vand, der havde trykket hendes ryg skæv, og givet hende en unormal stilling for ryg og hofte med slid og smertte til følge.
Jeg fortalte hende, at hendes urinveje ikke var ømme mere, fordi hun nu gjorde det rigtige, og at hun derfor ville få det bedre og bedre, hvis hun blev ved med dette.

Næste gang jeg så damen var 9 år senere, og der fortalte hun mig, at da der kom besked fra sygehuset 3 måneder efter, at hun var hos mig første gang, men da havde hun ikke haft ondt i 3 måneder, så hun sagde nej tak til en ny hofte.
Hun har ikke haft ondt i 9 år, men nu føler hun det er ved at komme igen.
Hun fik 5 behandlinger igen, og da jeg solgte min klinik i 2002, havde jeg lige fået en hilsen fra hende, at hun havde det godt, og der var nu gået 8 år siden hun var ved mig sidst.

EKSEMPEL 2

Pige ca. 20 år udtalte ved første behandling: nu må du hjælpe mig, jeg har taget 10 kg på i løbet af 1 år, og jeg har ondt i hele kroppen, som om jeg er ved at springes.
Hun var vanvittig øm til urinvejene, men kun i venstre side, og jeg fortalte hende nu, at det var fordi hun gjorde noget forkert i det daglige.
Det viste sig ved min udspørgen, at hun gjorde mange ting forkert, som kunne påvirke hendes syre/base balance.
Hun gjorde rent hver dag uden brug af handsker (havde haft rengøringsjobbet i nøjagtig 1 år), hun drak cola, juice og spiste lakrids hver dag. Hun havde ikke drukket mælk siden hun var spæd.
Hun lovede efter behandlingen, at gøre som jeg forklarede hende.
Da hun kom ugen efter (højst l behandling om ugen ellers finder man ikke ud af, hvornår kroppen kan selv - den skal ikke hjælpes med yderligere behandling, hvis den kan holde sig i orden en hel uge), fortalte hun som det første, at hun allerede havde tabt 4 kg, og jeg fortalte hende nu, at hvis man har 10 kg væske i kroppen, kan man højst komme af med ca. 4 kg på en uge.
Hun var næsten ikke øm til urinvejene i venstre side, så hun havde gjort det rigtige siden 1. behandling.
Da hun kom 3. gang, var hun ikke øm nogle steder på fødderne, og jeg fortalte hende nu, at hun var i orden, hvis hun blev ved med at gøre det rigtige.
Hun fortalte, at hun havde tabt 4 kg mere, og jeg fortalte hende, at hun formentlig ville komme af med de sidste 2 kg i løbet af 1 uge.

Det jeg vejledt hende om:

Ingen kontakt med rengøringsmidler i håndflader og under fodsåler - brug altid handsker.
Ingen cola, juice og lakrids - da det binder væske i kroppen, fordi de påvirker syre/base balancen.
Drik mindst 1/2 liter skummet mælk eller kærnemælk dagligt.

EKSEMPEL 3

Dreng 9 år - aggressiv, urolig, indlæringsproblemer m.m.
Han var meget øm til urinvejene og kun i venstre side. han var ligeledes øm til akupunkturpunkt 61 på blæremeridianen, som fortalte mig, at der var væsketryk i knoglen bag øret, hvilket kan give indlæringsproblemer, da det påvirker hørelsen på den måde, som om man står inde ien telefonboks, når andre taler, og så føler personen, at det er nok ikke mig de taler til - det giver en fraværende fornemmelse, som om man lever i en anden verden.
Begge binyre var meget ømme og var kommet i ubalance, da der stod urin og pressede på nyre/binyre, så de producerede for meget adrenalin (hidsighed).
Årsagen fandt jeg hurtig ud af ved udspørgen - det viste sig at han drak 2-3 colaer om dagen samt stærk lakrids hver dag.
Han havde så mange problemer med hans temperament, at man ville have ham flyttet fra skoleklassen, da han forstyrrede undervisningen og ville tæve alle.

Jeg fortalte ham, at han ikke måtte drikke cola og spise lakrids, fordi det var de ting, der var årsag til hans problemer. Han fik at vide, at han gerne måtte drikke 1 liter mælk om dagen, da kalken i mælken ville give ham mere ro i kroppen.

Da han kom 2. gang var han ikke øm nogle steder, hvilket fortalte mig, at han havde overholdt min vejledning. Han virkede rolig og opmærksom, og jeg fortalte ham, at hvis bare han holdt sig fra cola og lakrids ville han have det godt.

Moderen ringede til mig 3 måneder efter, og fortalte glad, at han var blevet sød og omgængelig og dygtigere i skolen, og at han havde fået lov til at blive i klassen.

Ca 1 år efter ringede moderen og sagde, at det var helt galt med sønnen, og hun var blevet ringet op og bedt om at hente ham ved en børnefødselsdag, hvor han havde fået et voldsomt raserianfald og var ved at tæve alle og ødelægge ting.
Hun fik en tid til ham senere samme dag, og da jeg undersøgte hans fødder var han vanvittig øm til urinveje, binyre og væsketryk i venstre side.
Jeg spurgte om han havde drukket cola og spist lakrids til børnefødselsdagen. han fortalte nu, at han havde drukket 5 colaer og fået kagemand med lakrids.
Jeg spurgte om han ikke kunne huske, at han skulle holde sig fra colaer og lakrids. Hvortil han svarede, at der kun var colaer at drikke.
Han havde været i orden og ikke rørt cola og lakrids i et helt år indtil børnefødselsdagen.
Men han kom hurtig i orden igen efter bare 1 behandling.

EKSEMPEL 4

Kvinde 65 år - gik med 2 krykstokke og udtalte, jeg har gigt ihele kroppen og jeg får det værre og værre.
Hun var øm mange steder på fødderne, men mest til urinvejene i venstre side, så det fortalte mig, at årsagen var hendes syre/base balance, fordi hun gik og gjorde et eller andet forkert.
Jeg spurgte ind for at finde ud af hvad hun gjorde forkert, men hun svarede nej til alt jeg spurgte om. Hun gjorde ikke rent, det havde hun en hjemmehjælper til, så hun kom ikke i berøring med rengøringsmidler.
2. gang hun kom til behandling var hun lige så øm som første gang, så jeg havde endnu ikke fundet ud af hvad hun gjorde forkert. Hun var begyndt at drikke mælk på min opfordring, men det havde ikke hjulpet noget særligt.
3. hun kom til behandling var hun stadig lige øm og jeg havde endnu ikke fundet årsagen.
Jeg begyndte, at udspørge hende igen med hensyn til rengøringsmidler, da det er dem der giver de voldsomme symptomer.
Jeg fandt nu ud af, at hun 2 gange om ugen de sidste ca. 25 år havde sat sine fødder i blød i flydende brun sæbe (Probat) og siddet ca 1/2 time.
Jeg fortalte hende, at det var det hun havde gjort forkert, og at hun ville få det dårligere og dårligere, når hun havde gjort det i så mange år, men hvis hun stopper med det vil hun få det bedre og bedre.
4. gang hun kom til behandling - udtalte hun, det er længe siden jeg har haft det så godt. Hendes fødder var næsten ikke ømme og jeg kunne mærke, at nu havde vi fundet årsagen.
5. gang var hun ikke øm nogle steder under fødderne, og jeg kunne mærke, at hun havde gjort det rigtige siden sidste behandling.
Hun havde allerede fået det endnu bedre, og jeg fortalte nu, at hendes krop selv ville gøre, så hun fik det bedre og bedre, fordi nu kørte processerne den rigtige vej for hende, så længe hun ikke gør noget forkert med hensyn til syre/base balancen

EKSEMPEL 5

Mand 25 år - ondt i venstre skulder og migræne.

Han forklarede, at det snart havde stået på i et år, hvor det blev værre og værre.

1. behandling - ømhed til urinvejene i venstre side, og til akupunkturpunkt 61 (migræne punkt) på blæremeridianen.
Det var helt tydeligt, at han gjorde noget forkert, som påvirkede hans syre/base balance, og jeg fandt hurtig ud af  hvad det var ved min udspørgen.
Han drak ca. 2 liter cola og dagen og spiste lakrids hver dag.
Han lovede at stoppe med lakrids og cola.

2. behandling - øm de samme steder og lige så øm som 1. gang. Han fortalte, at han havde holdt sig fra cola og lakrids, de første 4 dage, men så var han begyndt igen, fordi han troede, at jeg ikke kunne mærke det under fødderne.

3. behandling - ingen ømhed, og hans symptomer havde været væk siden 2. behandling, og han var nu stoppet helt med cola og lakrids - for han kunne tydeligtmærke, at det havde hjulpet.
Han havde ikke længere hovedpine eller ondt i venstre skulder.

EKSEMPEL 6

Kvinde 52 år - gigt, dårligt gående, overvægtig, og hun havde fået galdeblæren fjernet for 2 måneder siden. Hun fortalte, at hun havde tabr 25 kg på et år, og at hun gerne ville tabe sig 15 kg mere.
Jeg spurgte hende, hvad hun havde gjort for at tabe sig, og hun fortalte nu, at hun for ca. 1 år siden havde læst i et ugebkad, at hvis man tog 2 spiseskefulde æbleeddike i et glas vand om morgenen og det samme om aftenen ville man tabe sig. Hun fandt ud af at det virkede på hende, og hun øgede nu til 2 spiseskefulde 4 gange daglig.
Hendes fødder var vanvittig ømme  til urinvejene i venstre side, så jeg var klar over, at det var hendes syre/base balance der var årsagen.
Jeg fortalte hende nu, at æbleeddike er en stærk syre, men at den ganske rigtig øger stofskiftet og nedbryder overfladespændingen på fedtstofferne, så enzymerne bedre kan nedbryde dem.
Jeg vil ikke anbefale æbleeddike, da de fleste mennesker kun kan tåle 1 teskefuld om dagen, og leveren skal kunne omdanne det så det senere bliver til base i kroppen.
Får man for meget kan det krystallisere og bundfælde sig i nyre og galde, som nyresten eller galdesten.
Da hun kom fra sygehuset efter at hun havde fået sin galdeblære fjernet - fortsatte hun med at tage 8 spiseskefulde æbleeddike om dagen, og hun begyndte nu at få ondt i alle sine led.
Jeg fortalte hende, at hun skulle stoppe med æbleeddiken, da det var den, der var ved at ødelægge hendes krop, og give hende ondt i alle leddene.
2. gang hun kom til behandling var der stor fremgang, og hun havde det meget bedre i hendes led, og hun gik allerede bedre. Jeg regulerede hendes stofskifte på fødderne og fortalte hende, at hvis hun ville tabe sig, skulle hun lade være med at blande kød, fisk og fjerkræ sammen med de stivelsesrige produkter som kartofler, ris, pasta og brød i samme måltid, da det giver en dårlig forbrænding. Alt det man spiser efter kl. 1800 tager man på af. Man skal have tid til at gå på toilettet om morgenen inden kl. 0800 for ellers er det ikke sikkert maven virker den dag.
Virker mave/tarm ikke hver dag tager man på - virker mave/tarm 1 gang dagligt holder masn vægten - virker mave/tarm 2-3 gange dagligt taber man sig 1-2 kg pr. måned.
3. gang hun kom til behandling var hendes fødder i orden og hun havde haft det meget bedre, og hendes mave virkede nu 2-3 gange daglig.
Jeg forklarede hende, at hun ville få det bedre og bedre, hvis hun ikke gjorde noget forkert igen.
Nogle mennesker har behov for at få en enkelt behandling om året, men har man det godt behøver man det ikke nødvendigvis.
Får man ondt igen skal man selvfølgelig komme igen

EKSEMPEL 7

Mand 68 år - grøn stær konstateret for ca. 1 måned siden.
Han var øm til urinvejene i venstre side og havde væsketryk bag øjnene og i knoglen bag øret (akupunkturpunkt 61 øm), så jeg var med det samme klar over, at han gjorde et eller andet forkert med hensyn til syre/base balancen, men det er sjældent, at det giver grøn stær. Det kan lettere give grå stær ved længre ubalancer over 10 år.
Jeg får normalt al ømhed væk under fødderne under behandlingen så kroppen er i balance efter behandlingen, men går man hjem og gør noget forkert er ømheden under fødderne tilbage igen inden 1 uge.
Jeg fandt ud af han drak for meget kaffe og ingen mælk.
2. gang han kom var han lige så øm som 1. gang og han havde skåret sit kaffeforbrug ned til 4 kopper og var begyndt at drikke 1/2 liter skummet mælk om dagen.
Jeg spurgte ind om rengøringsmidler, men han svarede nej til alt jeg spurgte om.
3. gang var han stadig øm og havde væsketryk ved øjnene.
Jeg ville nu vide alt hvad han drak, og til sidst kom han til Ribena, men som han sagde, jeg kommer ikke vand i, jeg vil have den rene vare. (Ribena skal fortyndes 10 gange - ELLERS ER DET STÆRK SYRE).
4. gang han kom til behandling var det første han sagde - det er lang tid siden mit syn har været så godt. Hans fødder var ikke ømme, og der var ingen væsketryk ved øjnene, så vi blev enige om, at stæren var fløjet.
Han skulle til øjenlæge ugen efter, og han lovede at ringe, når han havde været der.
Han ringede efter besøget ved øjenlægen, og fortalte at lægen havde målt hans tryk flere gange og set forundret ud, og havde så sagt. at når han først havde konstateret en grøn stær, så plejede den ikke at forsvinde igen.
Han havde  holdt lid sjov med lægen, at den nok var fløjet, hvilket øjenlægen gav ham ret i.
Han fik dog en tid til 3 måneder senere, men da var det stadig i orden.
Så årsagen var ufortyndert Ribena i flere år.

EKSEMPEL 8

Kvinde50 år - store smerter i ryg, nakke og iskiasnerve.
Lægen udtalte om formiddagen, at hun formentlig var ved at få en diskusprolaps. Han havde ret på den måde, at der står vand og trykker ryggen skæv. Hvis pågældende i den situation løfter noget tungt, er der risiko for diskusprolaps.
Fødderne var også i dette tilfælde meget ømme i venstre side til urinvejene, så jeg vidste med det samme, at det havde noget med rengøringsmidler at gøre, og at hun havde gjort noget forkert for3-4 dage siden for symptomerne topper på 3.-4. dag.
Med det udgangspunkt spurgte jeg om hun havde gjort rent for 3-4 dage siden.
Hun fortalte nu, at hun for 3-4 dage siden gjorde grundigt rent på sit badeværelse, hvor hun vaskede alle fliser af med Ajax med salmiak - også alle vægfliser. Hun brugte handsker, da hun tidligere havde fået det at vide af mig under en behandling.
Til sidst gjorde hun rent i brusenichen, men dat det kneb med at nå det hele ude fra, stod hun op i brusenichen med de bare fødder.
Uden at tænke nærmere over det stod hun og sjappede i ren Ajax med sine fødder - måske i 10-15 minutter, hvorefter hun sluttede af med at tage et bad.
Da huden i håndflader og under fødderne er helt åben for optagelse af rengøringsmidler - har hun optaget Ajax under fødderne, og det har delvis blokeret hendes urinveje i venstre side, således at hun er kommet af med 3-4 liter urin mindre.
Det hober væske op omkring hofte og balde i venstre side, og trykker ryggen skæv, således at spændingen sider i højre hofte og mellem skulderbladene i venstre side.
Da hun kun vejede ca 45 kg skulle der ikke så meget til for at trykke hendes ryg skæv. Så vægten har også en betydning, idet man har mere vægt at fordele syren på, hvis man vejer mere.
Da behandlingen var slut efter 25 minutter, var hun rettet op og hun havde ikke smerter mere.
Efter aftale ringede hun til mig efter 1 uge, og fortalte at hun havde det godt, og hun havde ikke haft smerter siden behandlingen.
Hun følte selv, at hun var i orden igen.

EKSEMPEL 9

Pige 22 år - influenzalignende symptomer i hele kroppen.
Moderen ringede og fortalte, at datteren havde ligget i sengen en hel uge med influenza, hvorefter hun følte sig rask, men allerede 2 dage efter lå hun i sengen igen.
Da hun dagen efter at jeg havde talt med moderen kom til behandling, konstaterede jeg hurtigt hvad der var galt, og at hun ingen infektion havde i kroppen.
Hendes urinveje var ømme i venstre side, så jeg vidste hun havde gjort noget forkert.
Jeg begyndte at spørge ind til hvad det kunne være, og hun fortalte nu, at hun lige var flyttet ind i en ny lejlighed, som hun var i færd med at male og gøre i stand. Jeg spurgte om hun havde brugt vandbaseret maling - hvilket hun svarede ja til. Hun havde ikke brugt handsker, og hun havde gjort ruller og pensler rene med de bare hænder.
Al vandbaseret maling indeholder salmiak, som er brugt som opløsningsmiddel.
Salmiaken dræber svampespore og anden belægning når man maler, og når malingen tørre damper den ud i rummet hvor man har malet. Man bør ikke opholde sig i rummet efter at man er færdig med at male og man bør sørge for god udluftning medens man maler og efter.
Vandbaseret maling påvirker syre/base balancen både ved indånding, men især når man gør ruller og pensler rene med de bare hænder.
Jeg fik hendes ryg rettet op ved reflekserne på fødderne, og fik al ømhed væk, og fortalte hende, at hun var sund og rask, og at hun blot havde gjort noget forkert på grund af uvidenhed.
Hun drak ikke mælk, så jeg forklarede hende, at det ikke var sikker at symptomerne var blevet så voldsomme, hvis hun havde drukket 1/2 liter mælk om dagen, og gerne lidt mere når man maler, da det er med til at afgifte kroppen og samtidig give et slimlag i hals og svælg, så man ikke så let bliver påvirket af dampene.
Der skal gerne gå 2-3 dage inden man sover eller opholder sig i et rum man lige har malet.

Moderen ringede til mig ca. 1 måned efter, og fortalte at det var gået godt med datteren og at hun havde det fint, og at jeg havde lært hende noget om maling og syre/base balancen.

EKSEMPEL 10

Mand 21 år - kronisk diarre i 5-6 år med daglig diarre 5-7 gange.
Han havde været undersøgt på sygehus, uden man havde fundet årsagen.
Han var stort se kun øm til urinvejene i venstre side, så det var helt klart for mig, at det var hans syre/base balance der var årsagen.
Kan syren ikke komme ud på normal måde med urinvejene, finder kroppen nogle gange en nødløsning, så i stedet for at sende det i depot andre steder i kroppen, kom syren i hans tilfælde ud med tarmsystemet, hvilket normalt er en bedre løsning, men den er ubehageligt.
Han drak ca. 3 liter cola om dagen og ingen mælk, for som han sagde det kan jeg ikke tåle.
Jeg forklarede ham at cola virker befordrende på tarmen og mælk virker stoppende.
Hælder man mælk ned i 3 liter cola er det ved at komme ovenud igen. Jeg foreslog ham at lave forsøget i et glas med cola og derefter komme mælk i - det har svært ved at forenes og kan bruse ovenud.
2. gang han kom til behandling var hans urinveje kun halvt så ømme, og han oplyste, at han havde holdt sig fra cola, og han var begyndt at drikke mælk, og var nu oppe på 1/2 liter skummet mælk om dagen.
Hans tarm virkede nu 3-4 gange om dagen, og det var lidt mere fast i  formen, så han kunne mærke det havde hjulpet noget.
3. gang han kom til behandling var han ikke øm nogle steder under fødderne, og han oplyste at hans tarm nu kun virkede 1-2 gange om dagen, og det var ikke længre diarre, men fast form.
Jeg forklarede ham, at især kaffe, cola og fiberprodukter virker befordrende på mave/tarm, hvorimod mælk og de stivelsesrige produkter som ris, pasta og kartofler virker lidt stoppende/jævnende på tarmen. Fanatiske the-drikkere får ofte tyktarmskatar, fordi det driver vandet fra tarmen til urinvejene. Så derfor virker the stoppende på tarmen.
Man kan bruge the og kaffe til at regulere tarmen med, men aldrig mere end højst 4 kopper. Har man diarre skal man kun drikke the og ingen kaffe indtil det er reguleret. Har man forstoppelse skal man kun drikke kaffe og ingen the.

EKSEMPEL 11

Kvinde 56 år - voldsom migræne gennem de seneste 25 år.
Hun forklarede, at hun havde en særlig form for migræne, og at der aldrig var nogen der havde fundet ud af, hvad det kom af.
Hun fik næsten altid migræne søndag eftermiddag, og var herefter sengeliggende indtil torsdag morgen, hvorefter hun havde det godt indtil søndag eftermiddag.
Jeg fik hende til at komme til behandling mandag morgen, når  hun havde det allerværst.
Hendes urinveje var vanvittig ømme i venstre side, og hun havde væsketryk i hovedet - bag øjnene og i knoglen bag venstre øre.
Akupunkturpunkt 61 på blæremeridianen (migræne punkt) føltes som en lille knude og var vanvittig øm.
Jeg gav hende akupressur på lilletåen til blæremeridianen medens jeg spurgte indtil rengøringsmidler, cola, kaffe m.m., men hun svarede nej til det hele (måske på grund af hendes voldsomme migræne).
Medens jeg holdt på lilletåen begyndte hendes hovedpine (migræne) ar lette, og jeg konstaterede nu, at hun ikke længre var øm til punkt 61 på ydersiden af venstre hæl.
Urinvejene mellem nyre og blære var nu også mindre ømme, så jeg vendte tilbage til lilletåen, for at få urinvejene til at slappe helt af, således at det ophobede væske ville søge til blæren.
Hun var stort set ikke øm andre steder end til urinvejene, og da jeg var færdig med behandlingen efter 1/2 time, var hendes migræne lettet, men jeg havde ikke fundet årsagen ( måske fordi jeg koncentrerede mig om at få hendes migræne væk under behandlingen).
2. gang hun kom til behandling fortalte hun, at migrænen havde været væk efter behandlingen, men var kommet igen som den plejede - søndag eftermiddag.
Hun var lige så øm som 1. gang og de samme steder.
Jeg spurgte nu ind på en anden måde for at finde årsagen.
Jeg startede med at spørge om, hvad hun lavede søndag formiddag? Hun fortalte, at hun altid pudsede vinduer i hele huset, og det var næsten et fast gøremål søndag formiddag.
Hvad bruger du til at pudse vinduer i, spurgte jeg hende om.
Hun forklarede, at hun tog en spand varmt vand og kom et par gode sjat i fra 1 flaske, men det var som om hun ikke rigtig ville fortælle mig, hvad der var i flasken.
Da jeg blev ved med, at ville have hende til at fortælle hvad der var i flasken, fortalte hun nu, at det var 3 dobbelt salmiakspiritus.
Hun brugte aldrig handsker og hun vred kludene op med de bare hænder.
Der er årsagen fortalte jeg hende - du blokerer dine urunveje i ca 3 1/2 døgn, så du formentlig ikke kommer af med noget urin før torsdag morgen.
Det havde hun aldrig tænkt på, men da jeg nævnte det, fortalte hun, at hun torsdag morgen altid følte, at hun skulle af med 5 liter urin.
Jeg forklarede hende, at alle skalaf med 1 1/2 liter urin i døgnet, men gør man noget forkert med især rengøringsmidler, er det sådan at man tit kun kommer af med 1/2 liter i døgnet de næste 3-4 dage, og du er formentlig kommet af med endnu mindre. Det væske du ikke kommer af med går andre steder hen i kroppen, men ved dig giver det væsketrik i hovedet (migræne).
3. behandling - ingen ømhed under fødderne - ingen migræne.
Bruger nu handsker og pudser vinduer i 2 dråber hårshampo (på min opfordring).

Peernille Lone Buus 20.12.2021 21:02

Hej Steen, fantastisk hjemmeside du har. Jeg kan ikke finde ud af hvor i landet du bor hvis man skulle bestille en tid hos dig ? min mobil er 40584451 gerne sms

Hanne Eskerod 21.03.2014 08:39

Hvordan har man mulighed for at komme i kontakt med dig!!??

Steen Madsen 22.03.2014 07:39

Hej Hanne
Du skriver til steenmadsen@sund-viden.dk

Debbie 02.06.2012 00:18

synes det er lidt sjovt det med urinvejen starter i lilletåen. for har bemærket hvis man nuller sin lilletå er det ofte man skal tisse :b

| Svar

Nyeste kommentarer

21.11 | 15:41

Mine øjne er de sidste 5 år blevet super allergiske, kan ikke tåle spf med zink, makeup eller smørende øjendråber. Er der noget der kan afhjælpe det?

27.01 | 09:42

Hej Grethe Bogen kan bestilles på:steenmadsen@sund-viden.dk

27.01 | 08:05

Hej Steen
Jeg vil gerne bestille bogen , sund viden, da jeg lider meget af migræne. Og får immundæmpende medicin.

20.12 | 21:02

Hej Steen, fantastisk hjemmeside du har. Jeg kan ikke finde ud af hvor i landet du bor hvis man skulle bestille en tid hos dig ? min mobil er 40584451 gerne sms