SVAR-SIDE

SVAR PÅ SPØRGSMÅL

Du kan stille spørgsmål til det skrevne eller andet i gæstebogen, så får du svar på denne side - skriv et navn og et spørgsmål.SVAR til Henning den 17/9-2019

Du kan selv fjerne din arterieflimmer på følgende måde:brug højre hånds fire

fingre oven på venstre hånd i dybden mellem knoglerne til lillefinger og ringfinger,

og støt med tommelfingeren inden i hånden, vibrer med fingerne lidt frem og tilbage uden at gnide på huden. gør det i 20-30 sekunder 5-6 gange om dagen eller når der kommer flimmer.

Meridianen der regulerer hjerterytmen kommer fra ringfingeren og meridianen til hjertet kommer fra lillefingeren, derfor hjælper det.
SVAR til LP den 10/4-2019

Det tyder på at galdeblære-meridianen kan være blokeret - drejer du indad på 1

eller begge fødder? Du kan påvirke galdeblære-meridianen i venstre tinding på

højde med øjet - brug venstre pegefinger og stimuller punktet i flere minutter

flere gange dagligt og når migrænen kommer.
SVAR TIL VITHA FRIIS DEN 26/4-2018

Hvis fjernelsen af galdeblæren er lavet rigtig er afføringen normal brun, men er afføringen baby-gul er der for lidt galde og er afføringen kit-farvet er der ingen galde.

Hvis stofskiftet er i orden virker maven 1-3 gange dagligt er stofskiftet for lavt kommer man ikke af med afføring hver dag, og så vil vægten stige mere om mere. 


SVAR TIL HELLE d. 27/3-2018

Akupressur på venstre storetå ved hjørnet af neglen over mod de andre tæer styrker din lever og fjerner ubalancer - man finder det ømme punkt med højre pegefinger og holder fingeren på punktet indtil det ikke er ømt mere (fra 10 sekunder til måske 2 minutter).

Det virker bedst hvis det er en anden person der gør det - kontroller punktet næste dag. Er det ømt igen stimuleres ømheden væk igen. Er der ikke ømt kan man kontrollere det efter 1 uge.

Dit lymfesystem har med milten at gøre og den stimuleres på samme måde på venstre storetå, men ved modsatte hjørne af neglen over imod den anden storetå.

Fjern ømheden på samme måde - begge punkter er akupunktur-punkter, og det vil være det der hjælper dig allerbedst.

Din hormonbalance - stofskifte kan styrkes med 1 stk E-Vitamin på 335 mg om dagen til den varme mad.

Hvis man mangler E-Vitamin falder stofskiftet på grund af jodmangel, som kan falde til omkring 20%.
SVAR TIL FREJA 18/11-2017

Din pH i urinen skal gerne være 6,5 - 7,0 - kommer den ned på 6,0 og lavere kommer der symptomer som: gigt, allergi, eksem, luftveje, da for meget syre går i depot forskellige steder i kroppen og kan gennem længere  tid påvirke de indvendige organer.

Der kan ved nogle stå op til 10 kg for meget vand (syre) i kroppen, og det står mest omkring venstre hofte og balle og trykker ryggen skæv, men der kan også opstå et pres fra blæren og op til nyre/binyre, så binyrerne kommer i ubalance, og hvis de producerer for lidt adrenalin hæver slimhinderne op i næse og luftveje, hvorved allergier opstår.

Producerer binyrerne for lidt binyrebarkhormon giver det gigtsymptomer og syrerester udfældes i leddene og ligger og slider på leddet, hvis det står på i flere år.

Når din syre/base balance falder ned omkring 6,0 pH har du gjort noget forkert dagen før, og stiger den til 6,7 pH har du gjort det rigtige dagen før, så det er altid et gennemsnit af det man har gjort dagen før, og det er kun morgen-urinen man får det rigtige svar ved (inden man spiser/drikker og man må heller ikke ryge inden, man måler pH, da tobakken virker som base, men når man slukker cigarretten har man ikke fået noget base, men det føles sådan.

Så det tyder på at du gør et eller andet forkert med syre/base balancen, og først når du finder det og holder op med det kommer kroppen i balance af sig selv uden nogen form for behandling.

Det værste man kan gøre forkert er:rengøring uden handsker, drikke cola og juice, spise lakrids og slik med salmiak, og så skal man drikke mindst 1/2 liter skummetmælk dagligt eller 800 mg calcium (kalk) med ca 400 mg magnesium i tablet form dagligt for at neutralisere for meget syre i den danske kost.

Lunge funktionen bliver nedsat når slimhinderne hæver op, og lymfesystemet får vanskeligere ved at rense slimhinderne for f.eks skimmel svamp.

Producerer binyrerne det normale adrenalin påvirkes man ikke af lidt skimmel svamp.
SVAR TIL BIRGIT DANIELSEN d. 17/10-2017

Din veninde gør noget forket med syre/base balancen når der er symptomer fra nogle led, og det tyder på at binyrerne producerer for lidt binyrebarkhormon, som smøre alle led, og det første sted det mangler er fingre og tæer.

Så hun skal finde de 1-3 ting hun gør forkert og så holde op med dem, så hjælper det i løbet af nogle få uger.

Eksempler på det hun kan gøre forkert er: rengøring uden handsker, drikke cola og juice, spise lakrids og slik med salmiak. Hun skal drikke mindst 1/2 liter skummet mælk eller have 800 mg calcium (kalk)med ca 400 mg magnesium og dagen.


SVAR TIL BIRGIT DANIELSEN D 17/10-2017

Smerter i ribbenene kan påvirkes i dybden oven på hånden og nede mellem knoglerne ud til fingrene og i samme side som smerterne - find det ømme sted og rør ved det flere gange om dagen indtil det er væk, så er smerterne også væk.


SVAR TIL RIKKE den 22/7-2017

Hårtab i den alder skyldes som regel forstyrrelse i hormon-balancen, og årsagen kan være underlivsbetændelse - når underlivsbetændelsen er behandlet stopper hårtabet og håret kommer igen.SVAR TIL PETER d. 18/2-2017

1 stk E-Vitamin på 335 mg daglig til den varme mad styrker hormon balancen, og virker på rejsnings problemer i løbet af 3-6 uger.
SVAR TIL LINDA KRISTENSEN D. 3/2-2017

Tør hud har noget med syre/base balancen at gøre - den tørre hud er syrerester, der trækker ud gennem huden, fordi urinvejene ikke kan udskille dem, fordi man har et syreoverskud.

Find de 1-3 ting du gør forkert ved at læse hele afsnittet om syre/base balancen også syge historierne, da de gemmer mange oplysninger om hvad man kan gøre forkert. Holder man op med disse ting kommer kroppen i balance af sig selv på 1-2 uger.

SVAR TIL BØRGE d. 12/1-2017

Jeg vil anbefale en kur med IPE ROXO i 15 dage, hvor man tager 2 kapsler morgen, middag og aften f.eks. 0700-1500-2300 og uden for måltiderne, der må ikke gå mere end 8-9 timer mellem imellem indtaget af kapslerne, for at opnå den bedste virkning (IPE ROXO kan købes i Matas).

Nogle forskere mener at årsagen til Parkinson er virussen Herpes Simplex, som laver mutationer i proteinet Alfacynekolin, som transporterer dopamin ud til musklerne.

Tag en kur på de 15 dage og forlæng den hvis der er en virkning - IPE ROXO virker på de fleste former for virus.
SVAR TIL FLEMMING d. 28/12-2016

Lever/galde tal er en måleenhed for flere forskellige funktioner i lever/galde og vil i de fleste tilfælde være forhøjet ved ubalancer, men i enkelte tilfælde for lave f.eks hvis leveren har svært ved at danne proteiner eller ved nogle nyresygdomme, hvor nyrerne ikke kan holde proteinerne tilbage.

SVAR TIL ELISABETH d. 7/12-2016

Jeg kender ikke apo-dolor dråber - men homøpatiske dråber kan have en god virkning hvis man finder de rigtige ellers er der ingen virkning.

Om de kan være farlige at tage under en graviditet ved jeg ikke, men jeg tror det ikke.
SVAR TIL RIKKE d. 2/11-2016

Jeg solgte min klinik i Randers i 2002, så jeg har ikke længere kontakt med dem der behandler i dag, og ham jeg solgte til var en af de 70 zoneterapeuter jeg uddannede fra 1988-2001, men han solgte klinikken i 2013.

Find en zoneterapeut med mindst 10 års erfaring, da mange nyuddannede lukker igen efter 2-3 år, fordi de ikke er gode nok som behandlere.

Astma er tegn på at binyrerne producere for lidt adrenalin (som åbner luftvejene), så barnet må ikke få cola, sodavand, juice og alt slik med salmiak, da det binder væske, som kan lave ubalance ved binyrerne (syre/base balancen).

SVAR TIL CARLd. 1/11-2016

Jo mere motion man får jo flere kalorier forbrænder man, så hvis du spiser usundt, men det du spiser indeholder færre kalorier en du forbrænder ved motionen - taber man sig.

Usund man indeholder som regel færre vitaminer/mineraler, og kommer man til at mangle vitaminer/mineraler, kan der være nogle funktioner i kroppen, der ikke virker helt som de skal på grund af en mangel.

Er der ikke benzin på en bil kan den jo ikke køre - så hvis der mangler vitaminer/mineraler kan der være funktioner der ikke kan køre i kroppen.


SVAR TIL WILHELM d. 1/11-2016

Sundt og grønt indeholder flere vitaminer/mineraler en usund mad.


SVAR TIL INGER D. 15/9-2016


Hvis galden virker for lidt kan man have kvalme og sure opstød, men når din afføring er grønlig virker galden for meget, så jeg tror det er en spænding i ryggen ved den ryghvirvel, som har med lever og galde at gøre.                                         

Hæng dig i en rib for at rette ryggen ud.

Galden kan reguleres ved et akutryk i tindingen ved yderste øjenkrog på højde med øjet.

Prøv disse 2 ting.

Hold lidt igen med røgede, krydrede og fede fødevarer.
SVAR TIL LENE HENNINGS d. 24/8-2016


Galdeblære-meridianen har forbindelse til det indre øre og symptomer, som svimmelhed, høreforstyrrelserm.m kan påvirkes gennem denne meridian.

Galdeblære-meridianen starter i tindingen på højde med øjet - giv akupressur på dette punkt indtil symptomerne er væk - skiftevis højre og venstre.

Galdeblære-meridianen ender ved den anden yderste tå, og her kan man også give akupressur på det midterste led indtil symptomerne er væk.

Lav et træk opefter i alle tæer, medens man holder i det yderste led - har man slået en tå imod en dør eller skab, kan det give symptomer som du nævner, og især hvis det er den anden yderste tå der giver et knæk, når man trækker i den, men det kan også være den tå på begge sider - så prøv dette.SVAR TILLOTTE d. 3/8-2016

Jeg behandler ikke men jeg vil gerne forsøge at hjælpe det med at finde årsagen, men det kræver en del spørgsmål og svar, så jeg skriver til din E-mail adresse.
SVAR TIL KIM d. 5/7-2016

Jeg vil anbefale 2 homeopatiske midler:aorta og cholesterinum, som tages hver aften inden sengetid med 15 dråber i et 1/2 glas vand. Der tages kun et middel ad gangen og næste aften det andet middel, og så det første middel igen o.s.v.

Det gør man i ca 40 dage, hvorefter man holder en pause på ca 1 måned og så starter man igen på samme måde indtil flaskerne er tomme.

Det virker bedre end PADMA 28.

Dråberne kan købes ved HOMEOTEKET i København.
SVAR TIL MILENA d.24/5-2016

For meget vand i kroppen kommer for det meste af at man indtager mere syre end base, nogle har en betændelsestilstand i urinvejene, som gør at de ikke kan komme af med ca. 1 1/2 liter urin daglig.
Læs afsnittet om syre/base balancen -de værste ting er: rengøring uden handsker, drik aldrig cola,juice og mere end 4 kopper kaffe/the.
Drik gerne mindst 1/2 liter skummet mælk eller 800mg kalk/400 mg magnesium i
tablet-form daglig, da kalk og magnesium neutralisere syre.SVAR TIL MILENA d 4/5-2016

Allergi og astma er tegn på at binyrerne producere for lidt adrenalin, som åbner luftvejene, og årsagen er som regel Syre/base balancen, så læs afsnittet om syre/base balancen og find de 1 -2 eller 3 ting du gør forkert, og hold op med dem, så hjælper det næsten med det samme (inden for l uge).SVAR TIL SUSANNE d. 26¤-2016

En til stoppet tårekanal ordner med lymfedrænage mellem storetå og den næste tå - oven på foden i samme side, og hvis ømheden ikke vil forsvinde - giver man akkupressur på milt-punktet på venstre storetå -indtil det ikke er ømt længere,
så flyder lymfen som den skal og så skal ømheden være væk oven på foden.
Vedrørende din mand, så kunne det tyde på syre/base balancen eller betændelse
i urinvejene og måske kun i den ene side, så der står væske i den ene side og 
trykker ryggen skæv, og så kan det give de symptomer som du nævner han har.
Det ømmeste sted på foden er årsagen, og jeg vil tro,at det er urinleder i venstre side, og lymfekirtlerne i lysken i venstre side, og så hober det væske op i venstre hofte/balle og trykker ryggen skæv, at det kan give både diarre og problemer med lever/galde og nogle gange også bugspytkirtlen.SVAR TIL MILENA den 25/4-2016

Du styrke bedst galden ved at påvirke den meridian, der ligger før - den tredobbelte varmer - det gør du på venstre ringfinger ved neglen - mellem kl.
2100 og 2300 (sommertid kl. 2200-2400).SVAR TIL CHRISTA d. 24/4-2016

Det er helt tydeligt for mig at du gør noget forkert med Syre/base balancen, alle de symptomer du nævner tyder på at du ikke kommer af med det urin du skal
(1 1/2 liter i døgnet), fordi du fylder for meget syre på.
Du nævner at du har det ligesom i en osteklokke, og det er væsketryk i knoglen
bag øret og inde bag øjnene (grøn stør).
Når man ikke kommer af med det urin man skal - kan det give diarre, væske i lungerne og nattesved, og man kan tage 10 kilo væske på.
Du kan evt. have en blærebetændelse, som kan være medvirkende.
Så start med at læse afsnittet om syre/base balancen for at finde de 1-2 eller 3 ting du gør forkert.SVAR TIL CHRISTA d. 24/4-2016

Det kunne tyde på at din hund har en form for hofte-dysplasi, som en del hunde kan døje med. Så jeg vil anbefale 4 stk ALFALFA til en lille hund og 6 stk ALFALFA
til en stor hund daglig. Kapslerne skilles ad og drysses på hundens mad 1 gang
dagligt.
ALFALFA er lucerne og det ligesom smører alle hundens led, og det virker også betændelses hæmmende.
Når hunden har det godt kan dosis evt. halveres.SVAR TIL MILENA d. 24/4-2016

Det er galden, der nedbryder fedtstofferne, og flyder galden ikke normalt stiger 
kolesteroltallet.
Du skal holde igen med alt det fede, og gå efter de fødevarer med mindst fedt,
og mælken skal være den økologiske skummet mælk, og hold dig fra chokolade, som er noget af det værste, hvis galden ikke flyder normalt.
Hvis afføringen er kit-farvet er der ingen galde - er den baby-gul er der ca 50 %
galden og er den mørke-brun flyder galden normalt.
1 stk E-Vitamin på 335 mg dagligt til et hovedmåltid vil give et lavere kolesteroltal i
løbet af 1-2 måneder.SVAR TIL BIRGITTE d. 20/4-2016

Dine symptomer er tegn på, at nogle nerver får et tryk, fordi du gør noget forkert:f.eks at sove på maven, dreje indad på fødderne eller gøre noget forkert med syre/base balancen, så der kommer til at stå vand i venstre hofte/balle, som
trykker ryggen skæv, så der kommer nerver i klemme.
Gør man noget forkert med syre/base balancen giver det symptomer i ryg, arme,
ben, hænder eller fødder.
Så læs afsnittet om syre/base balancen og find de 1 - 2 eller 3 ting, du gør forkert.
SVAR TIL CONNI d. 9/2-2016

Resium hjælper hvis man har spist for meget frugt, og især citrusfrugter, da det ved nogle mennesker kan give syrerester i galdeblæren, som samler sig til galdesten - andre former kommer for galdesten består af kolesterol klumper, og
her virker l spiseskefuld jomfruolivenolie på tom mave om morgenen eller 1 ren
snaps uden krydderier, da den åbner for galden, så den flyder bedre resten af
dagen.
Dit kolesteroltal er ikke særligt højt - nærmest normalt, men de fleste læger vil gerne have det under 5,0, hvis der er tendens til blodpropper i familien.SVAR TIL MOGENS HEIN d. 21/1-2016

Det tyder på at årsagen skal findes andet sted - formentlig din syre/base balance.
Hvis der er for meget syre i kroppen hobes der væske op i venstre hofte/balle og trykker ryggen lidt skæv, således at nerven ud til iløekalklappen kommer i klemme, så den ikke fungerer som den skal.
Iløekalklappen er overgangen mellem tyndtarm og tyktarm, og den skal lukke op 1-3 gange i døgnet. Det  vi har spist skal stå i tyndtarmen 6-12 timer, hvorefter iløekalklappen åbner til tyktarmen, hvor det også skal stå i 6-12 timer.
Når tarmen virker 6-10 gange om dagen står iløkalklappen åben hele tiden og så har man diarre 1/2- 1 time efter at man har spist.
Nogle kommer ud for det modsatte at iløekalklappen ikke vil lulle op, og så har man forstoppelse.
Læs eksempel 10 i bogen.
Du skal finde ud af det du gør forkert med din syre/base  balance: f.eks rengøring uden brug af handsker, drikke cola, juice og spise lakrids og hvis du ikke drikker mindst 1/2 liter skummetmælk om dagen skal du have 800 mg kalk og ca 400 magnesium om dagen i tablet-form.
Læs hele afsnittet om syre/base balancen det starter under FORORD.

Det hjælper ikke at få behandling, hvis du går hjem og fortsætter med at gøre noget forkert - holder du op med det du gør forkert - kommer kroppen i orden af sig selv uden behandling.

 


SVAR TIL POUL d. 9/1-2016

Min bog HOLD DIG SUND MED VIDEN kan bestilles på steenmadsen@sund-viden.dkSVAR TIL JETTE 3/12-2015

Det lyder godt - skriv bare her om mine råd hjalp dig.SVAR TIL JETTE 2/12-2015

MCS er formentlig en ubalance ved binyrerne, der producere adrenalin, som åbner luftvejene, så det kan være at du gør en aller anden ting forkert med din syre/base balance, så binyrerne kommer i en lille ubalance.
Så læs afsnittet om syre/base Balancen og find den ene ting, som du evt. gør forkert, og så holde op med den, så skulle kroppen og binyrerne komme i balance igen.
Men prøv en kur med 600 mg magnesium til et glas skummetmælk 1/2 time før sengetid - hver aften i 14 dage og vurder herefter resultatet - om du skal fortsætte 14 dage mere eller gå ned til 400 mg magnesium.
De fleste mennesker mangler magnesium, da der kun er ca 200 mg i vores kost, og vi skal have ca. 600 mg i døgnet, så når du tager 600 mg får du dine depoter fyldt op.
Du efterlyser et punkt du selv kunne påvirke - ved yderste hjørne af venstre lillefinger negl er der et akupunkturpunkt til tyndtarmen, og når du stimulerer det med pegefingeren fra den anden hånd, styrker du blæremedianen, som kommer efter tyndtarms-meridianen, og den har forbindelse op til den inderste øjenkrog/næsen. Gør det med 2-3 minutter og 3-5 gange om dagen og især mellem kl. 1300-1500.

SVAR TIL JETTE 1/12-2015

Hvad er MCS? - mange med el-allergi mangler kalk og magnesium, så hvis du ikke drikker mindst 1/2 liter skummetmælk daglig, skal du have 800 mg kalk og ca 400 mg magnesium daglig i tablet-form.
Er man ude for stor elektromagnetisk stråling stjæler det kalk og magnesium fra kroppen.
Løse ledninger under sengen er noget af det værste, men er de sømmet fast til væggen er der ingen påvirkning.
Tyskerne opererer med en sikkerhedsafstand på ca 1 m fra elektriske installetioner, hvor mennesker opholder sig i 8 timer.SVAR TIL KISS d 17/11-2015

Jeg vil anbefale en kur med IPE ROXO i 3 måneder, det hjælper på nogle former for kræft, især lungekræft, det kan købes i Matas, stor dåse med 360 stk, hvoraf der tages 2 kapsler morgen middag og aften, med 8 timers mellemrum og uden for måltiderne, f.eks. 0700-1500-2300.
De fleste kræftpatienter mangler kalk og magnesium, og der vil jeg anbefale 600 mg magnesium til et glas skummetmælk 1/2 time for sengetid - det giver bedre tarmfunktion 8 timer efter, og det slapper alle muskler og nerver af medens man sover.SVAR TIL ISABELLE d. 3/11-2015

Jeg vil anbefale 800 mg kalk og 400 mg  magnesium plus D-Vitamin, men uden citrat.
Kalk og magnesium optages bedst sammen og bedst medens man sover, så gerne 1/2 time før sengetid (det virker afslappende på både muskler og nervesystem)SVAR TIL ISABELLE d. 2/11-2015

Æbleeddike er stærk syre og kan give både galdesten og nyresten og de fleste mennesker kan højst tåle en teskefuld om dagen og nogen kan slet ikke omsætte det til base, så jeg fraråder det.
Æbleeddike var det man brugte til rottegift i mange år, man lavede det i pilleform og så forblødte rotterne indvendig, da æbleeddiken også fortynder blodet, så det kan være vanskeligt at stoppe, hvis man tager 2-4 spiseskefulde om dagen i et glas vand.
SVAR TIL ISABELLE d. 1/11-2015

Tør eksem er tegn på manglende udrensning fra nyrerne, så kan krystallerne i stedet trække ud gennem huden som eksem, og det er som regel syre/base balancen, der er årsagen.
Når du ikke drikker mælk, skal du sørge for at få 800 mg kalk og 400 mg magnesium om dagen - det kan være årsagen, hvis du ikke har sørget for det.
Nogle mennesker kan ikke omsætte citrusfrugters syre i deres lever, og så bliver den som syre i kroppen, istedet for at blive omdannet til base.
Det tyder på at du gør et eller andet forkert, hvis du maler med vandbaseret maling og gør ruller og pensler rene uden at bruge handsker - kan dette være årsagen.SVAR TIL RIKKE d. 25/9-2015

Når tarmen ikke virker hver dag, må man ikke drikke the, men gerne 1-2 kopper kaffe om morgenen, og man bør undgå kartofler, ris og pasta, som er stivelse, indtil tarmen virker hver dag.
Man skal have sin morgenmad senest 0700-0730 og så skal tarmen virke inden kl. 0800. Der er ekstra tarmaktivitet mellem kl. 0500-0700, så står man først op kl. 0900 virker tarmen ofte ikke den dag, og man skal have tid til at gå ud og sætte sig på toilettet mellem kl. 0730 og 0800.
Leveren har man som regel ikke ondt i, men det kan være galden, og så må man holde igen med røgede, fede og stærke krydderier - chokolade kan være noget af det værste, hvis galden ikke flyder som den skal.
Hvis afføringen er pæn brun flyder galden normalt, hvis afføringen er babygul er der kun ca 50 % galde, og er afføringen kitfarvet er der ingen galde, og så nedbryder man ikke fedtstofferne.
Spændinger i ryggen kan også være årsagen til at galden/tolvfingertarmen og iløekalklappen ikke lukker op som normalt.
1 spiseskefuld olivenolie om morgenen som det første inden morgenmaden kan ved de fleste få galden til at flyde normalt resten af dagen.
Jeg behandler ikke mere - men vejleder dig gerne.SVAR TIL KARIN d. 15/9-2015

Du skal have 600 mg magnesium, der tages 1/2 time før sengetid, og gerne sammen med 1 eller 2 af dine kalktabletter (ingen magnesium i kalktabletterne).
Kalk og magnesium slapper alle muskler og nerver af medens man sover og det optages også bedst medens man sover.
Du kan tage det i 14 dage og herefter nedsætte magnesiumet til 400 mg eller indtil du ikke har haft kramper i en hel uge.
Vi skal have 600 mg magnesium om dagen og der er kun ca. 200 mg magnesium i den danske kost, så de fleste mennesker er i underskud, og så gælder det om at få sine depoter fyldt op.SVAR TIL INGE d. 15/9-2015

Når dine hænder og fødder er kolde tyder det på spændinger ved korsben og læn og fodled og håndled har nerveforbindelser også til korsben og læn.
Binyrerne har noget med astma at gøre, hvis de producere for lidt adrenalin hæver slimhinderne sig i hals, svælg og bronkier.
Binyrerne kan komme i ubalance hvis ryggen trækker skæv og her skal årsagen ofte findes ved noget man gør forkert med syre/base balancen.
Læs afsnittet om syre/base balancen og find ud af om du gør 1, 2 eller 3 ting forkert - og hold så op med disse ting - så hjælper det hurtigt.
Når du skal op at tisse flere gange om natten - tyder det på du ikke kommer af med det urin du skal om dagen (ca. 1 1/2 liter)
Jeg tror ikke det er medicinen der påvirker din psyke - når binyrerne producere for lidt adrenalin kan man samtidig blive ked af det, så du får måske for lidt medicin.
Du kunne prøve en kur i 14 dage med 600 mg magnesium til 1 glas skummetmælk 1/2 time før sengetid, så slapper alle muskler og nerver af medens du sover, og så er der chanche for at ryggen slapper af og hjælper på alle dine symptomer.SVAR TIL JAN KNUDSEN d. 11/7-2015

Du kan selv få det væk ved at give lymfedrænage i dybden mellem lillefinger og ringfinger - brug 4 fingre oven på hånden og støt med tommelfingeren under - inden i hånden.
vibrer med fingerne uden at gnide - smør evt. lidt crem på.
Gør det med en varighed på 2-3 minutter, hvor du skifter hånd efter 20-30 sekunder. Gør det 3-5 gange om dagen, så vil det formentlig være i orden inden for 1 uge.SVAR TIL BIRGIT PEDERSEN d. 9/6-2015

Magnesium optages bedst sammen med calcium (kalk) og man skal have dobbelt så meget kalk som magnesium f.eks 600 mg magnesium og 1200 mg calcium og det optages bedst medens man sover, så 1/2 time før sengetid vil være fint, så prøv at give ham det i tablet form.
Det er nyrene der skal tilbageholde det, hvis det mangler i kroppen, og får man for meget skal nyrene udskille det gennem urinen.SVAR TIL BIRGIT d. 25/5-2015

Jeg tror ikke kisel vil hjælpe din datter, da man som regel først mangler det i 50-60 års alderen.
Det er vigtigt, at hendes fødder vender lidt udad, uanset om hun står eller sidder, da det kan give smerter, hvis man en hel arbejdsdag drejer indad på en af fødderne i mange af timerne.SVAR TIL GITTE d. 11/5-2015

Hvis du vil undgå at tage på igen er det vigtig, at du ikke får for mange proteiner - en kvinde må højst få 75 gram -kød, fisk eller fjerkræ pr.dag, hvis hun har et stillesiddende job, hvis hun motionerer mindst 1 time må hun få 50 gram mere de dage hun motioner.
Alt det man spiser efter kl. 1900 tager man på af.
Når man spiser kød, fisk og fjerkræ skal man bruge de stivelsesfrie grøntsager, da det giver en bedre forbrænding, så undgå ris, pasta og kartofler de fleste dage.
Jod er en betingelse for at stofskiftet kan fungerer normalt, så får man ikke fisk nok (1-2 gange om ugen) kan det være nødvendig med en multivitamin hver dag for at få jod nok.
Undgå chokolade, chips og cola.
Spis varieret med rigelig grøntsager og frugt (ingen frugt efter kl. 1900)Svar til Anne-Grethe d. 5/3-2015

Nej - jeg kan ikke anbefale nogen, men find en med mindst 10 års erfaring og højst l behandling om ugen.
Mange nyuddannede starter klinik, men hvis de ikke er gode nok lukker de igen efter 2-3 år, da folk søger de behandlere, hvor behandlingen virker.
Al behandling hjælper dog kun kortvarig, hvis man gør noget forkert, så kommer symptomerne hurtigt igen.
Min hjemmeside skal hjælpe med, at man selv finder de 1-3 ting man gør forkert, og finder man dem ved at læse min bog, og holder op - kommer kroppen selv i balance i løbet af 2-3 uger uden behandling.SVAR TIL LENE d. 3/3-2015

Det tyder mest på at det er en nerve der er påvirket, så det drejer sig om at finde et sted der kan påvirke den og få den på plads igen.
Det er vigtig at fødderne ikke vender indad når du løber - de må gerne vende lidt udad.
Du kan evt bruge et behandlingssystem, som jeg kalder MODPUNKT-REFLEKS-TERAPI, hvor man finder modpunktet og stimmulerer det for at få nerven på plads.
Modpunktet i dit tilfælde er indersiden af skulderen foran - der skal være et ømt sted, som er lige så ømt som i lysken. Når du fjerner ømheden ved skulderen skal dine symptomer i lysken forsvinde.
Du kan også søge efter et modpunkt i håndledet i samme side og på linie med tommelfingeren.
Hvis det er dit haleben kan det ordnes ved et fast tryk med to tommelfingre på
indersiden af hælen på overgangen fra undersiden til op ad hælen, og man trykker kun i den side der er øm (tryk i 2-3 minutter). Det er det hårde område lige efter svangen.SVAR TIL MAJ-BRITT d. 11/1-2012

Det tyder på, at du mangler magnesium og måske også kalk, så jeg vil anbefale 600 mg magnesium til et glas skummetmælk 1/2 time før sengetid, da man bedst optager kalk og magnesium medens man sover.
Kalk (800 mg pr dag ud over det der er i kosten) og magnesium er en betingelse for at alle muskler og nerver kan slappe af -  og hvis man er i stort underskud kan man mærke det næsten efter 1/2 time at det slapper af.
Du skal have dine depoter fyldt op, så jeg vil tro at du måske har behov for en kur på 2-3 uger.

Dit 2. problem tyder på at du mangler silicium, da mangel på dette mineral kan give kløe mange forskellige steder på kroppen, og det hjælper på hud, hår og alle bruskskiver i hele kroppen - herunder discus i rygsøjlen.
Tag en kur med spisekisel (silicium) fra Drogeriet i 3 måneder = 3 dåser (kan købes i Matas) - tag 3 stk morgen og 3 stk aften.
Mål din højde inden kuren og hvis du har været i stort underskud bliver du ca 3 cm højre ved at alle bruskskiver udvider sig ca 1 mm.
Kuren holder i 5-10 år hvorefter den kan gentages efter behov (når man er blevet 2-3 cm mindre igen).
Når bruskskiverne udvider sig kommer nerverne fri og smerterne forsvinder - gennemfør kuren - og når de 3 dåser er tomme er kuren slut.
Det skal være spisekisel fra Drogeriet, da mange af de andre produkter kun indeholder 1/4 eller måske det halve af det aktive stof.SVAR TIL BIRGIT d 5/12-2014

100 gram hvedekimsolie indeholder ca 150 mg E-vitamin og de kapsler jeg anbefalede indeholder 335 mg E-vitamin.
E-vitaminet kan ikke tåle opvarmning, så ødelægges det, der er meget mindre E-vitamin i de andre olier.SVAR TIL BIRGIT d. 22/11-2014

Kuren med spisekisel kan godt forlænges - men højst med op til 3 måneder - længere vil jeg ikke anbefale det.
Er man meget tynd vil jeg anbefale det i 3 måneder - er man meget kraftig kan det sagtens tåles i op til 6 måneder.
Kisel er meget sammentrækkende (plus/minus balancen), så er man for tynd kan man blive for sammentrukken ved længere brug end de 3 måneder.SVAR TIL BENTE 18/11-2014

Hvis der ikke er noget at se på røntgenbillederne - tyder det mest på en nerve eller en muskel der er påvirket.
Du kan påvirke både muskler og nerver i hele armen og skulderen ved at masserer knoglen op til lillefingeren i den side du har problemer. 
Brug tommelfingeren fra modsatte hånd og gnid inden i hånden nede fra håndledet og helt op til lillefingeren 10-20 gange - hver gang du har smerter i skulderen og gerne 3-5 gange om dagen indtil du ikke har mærket noget i skulderen en hel uge.
Støt med de andre fingre oven på hånden, når du med tommelfingeren masserer knoglen op til lillefingeren - smør evt. noget crem på.
Knoglen lige før lillefingeren svarer til skulderleddet.
Der skal masseres i dybden uden at være grov.
Det skulle gerne hjælpe med det samme og du kan selv gøre det.SVAR TIL INGA d. 12/11-2014

Det lyder til du har en irriteret tyktarm - det er tit at det er syre/base balancen der er årsagen, når man fylder for meget syre på, og så stiger vægten som regel også, da man kan have op til 10 kg vand (syre) i kroppen.
Hvis du har læst afsnittet om syre/base balancen, skal ud gerne have fundet de 1-2 eller 3 ting du måske har gjort forkert i fler år. Når du så holder op med de ting du har gjort forkert, kommer der hurtigt en bedring hen imod det normale, som er afføring 1-3 gange dagligt.
Kartofler, ris, pasta og mælk virker stoppende og de fleste theer virker vanddrivende, så de driver vand fra tyktarmen til urinvejene, og så længe din tarm virker mere end 3 gange daglig må du ikke drikke kaffe.
Der er 5 gange så meget mælkefedt i minimælk, og det er ikke fedtet vi har brug for men kalken i mælken, så derfor økologisk skummetmælk.
Om morgenen mellem 0500-0700 kan du trykke på et akupunkturpunkt ved hjørnet af neglen på højre pegefinger - det hjørne af neglen der vender over mod tommelfingeren - det nedsætter tarmbevægelsen - tryk gerne i 2-3 minutter.
De samme punkt i venstre side øger tarmbevægelsen, så derfor skal du kun trykke i højre siden indtil din tarm kun virker 1-3 gange daglig.SVAR TIL MARIANNE d 10/11-2014

Hælspore opstår op grund af tryk og fordi man ikke renser syreresterne 100% ud med urinvejene, så kan de samle sig hvor trykket er størst.
En hælspore kan forsvinde igen, hvis du holder op med de ting du gør forkert med syre/base balancen, så læs afsnittet om syre/base balancen - det starter under FORORD - og find ud af hvad du gør forkert, og hold så op med det, så vil din hælspore langsomt forsvinde igen.SVAR TIL BIRGIT d. 9/10-2014

Svedige hænder er tegn på at man ikke kommer af med 1 1/2 liter urin om dagen, så kan det komme ud som svedige hænder eller fodsved, og det er som regel syre/base balancen, man gør noget forkert med.
Sportsudøvere kan som regel brænde noget af syren af når de løber, så de har lettere ved at holde deres syre/base balance i orden.
Kolde hænder kan have noget at gøre med spændinger i det nederste af ryggen, og det kan jo have noget at gøre med syre/base balancen.
Hun skal sætte sit syreindtag lidt ned og evt. drikke noget mere vand.
Det kunne også være en blærebetændelse, som nogen gange kan give disse symptomer uden man har mærket noget ved urinvejene.SVAR TIL JETTE d. 29/9-2014

En E-vitamin på 335 mg til den varme mad holder hormonbalancen i orden og hjælper herved mod hedeture.
Zoneterapi kan fjerne betændelse ved akillesenen på 2-3 behandlinger, men mange zoneterapeuter har svært ved at finde reflekset til lymfekirtlerne i lysken, da det ligger under senen på indersiden af vristen (ankelbøjningen).
Kan du få en til at trykke dig ved hjørnet af neglen på venstre ståretå, det hjørne der vender over mod den anden storetå.
Det er et akupunkturpunkt og påvirker man det indtil det ikke er ømt mere (10-20 sekunder) så begynder lymfen at rense alle steder og så forsvinder betændelsen inden for 24 timer.
Hård hud på storetåen kan komme af tryk fra skoen, da fødder ikke altid er lige store, men det kan også komme fra spændinger i nakken, da storetåen har noget med hoved og nakke at gøre.
Smør med noget olivenolie evt inden sengetid og tag en sok på.SVAR TIL BIRGIT d. 21/9-2014

Man måler syre/base balancen i morgen-urinen inden man spiser noget, da det så er gennemsnittet fra det man har spist, drukket og gjort dagen før, og hvis syre/base balancen ligger på 6,5 til 7,0 fem til seks dage om ugen er den i orden.
Hvis den en morgen er faldet med 0,5 ved man at man har gjort et eller andet, som har påvirket balancen, og så har man mulighed for at finde ud af hvad det er.
Er den så i balance dagen efter igen er det OK, men man skal være  opmærksom på hvad man gjorde, som påvirkede balancen.
Man kan købe en rulle indikatorpapir med PH fra 5,4 - 7,0 hos Matas. Man rykker et lille stykke af og gør det våd med morgenurinen og holder det op til farveskalaen på rullen og aflæser PH.SVAR TIL BIRGIT d. 21/9-2014

Syre/base balancen i urinen skal være mellem 6,5 og 7,0 - men det giver sjældent symptomer før man kommer ned på 6,0 og derunder.
Spiser man oksekød på ca 150 g og drikker 1/2 flaske rødvin til måltidet falder syre/base balancen med ca. 0,5, så hvis den lå på 7,0 mærker man ingen symptomer, men lå den på 6,5 eller derunder vil man få nogle symptomer.
Hvis syre/base balancen ligger på 5,5 eller derunder - kan man bruge Alma Nissens kartoffel-kur.
Man tager 1 1/2 kg kartofler og rengør dem med en neglebørste, og skræller dem tykt, og koger herefter skrællerne i ca 1 liter vand i 20 minutter, og hælder derefter vandet op i en kande med låg og lader urenhederne bundfælde sig og drikker så 1/4 liter ad gangen og 1 liter om dagen (start om morgenen).
Sæt kanden i køleskabet med låg. (kartoffelvandet er basisk).
Man drikker kartoffelvandet i en hel uge og holder, så pause og kontrollerer urinen om morgenen i en hel uge, og hvis syre/base balancen ikke er i orden, kan man fortætte med kartoffelvandet i en uge mere.
Jeg vil ikke anbefale, at man tager magnesium alene uden kalk, da der så er nogle der vil få tynd mave.
Så du kan tage magnesium inden sengetid til et lille glas skummetmælk.

Svar til BIRGIT d. 20/9-2014

Jeg vil ikke anbefale NATRON-KUREN - kalk og magnesium er mere naturligt og det neutalisere syre.
Candidaen skal udsultes ved at man holder sig fra alt det søde og undgår pencilinkure, som kan få den til at blusse op, og man kan spise noget cultura, så mælkesyrebakterierne kommer i overtal.
Kræft-patienter mangler altid kalk og magnesium og når man mangler kalk kan strontium 90 aflejre sig i knoglerne i stedet for kalken og på et tidspunkt udløse nogle former for kræft.
Begynder man så at få det kalk og magnesium man har brug for forlader strontium 90 knoglerne igen.
De fleste tilfælde af kræft er formentlig virus betinget og der er IPE ROXO en mulighed.SVAR TIL KAREN d. 9/9-2014

Al krampe er tegn på mangel på magnesium, så du tager 600 mg magnesium til et glas skummet mælk 1/2 time før sengetid, da kalk og magnesium optages bedst sammen og medens man sover, og det gør du indtil du ikke har haft kramper i en uge.
Alle synsstave og tapper i øjnene er bygge op af A-vitamin, så 1/2 rugbrød med torskelever (en 1/2 dåse) 1-2 gange om måneden hjælper bedre end blåbær, især hvis man er begyndt at se dårligt i mørke.
Torskelever indeholder meget A og D vitaminer.

SVAR TIL KIRSTEN R. PETERSEN d. 20/8-2014

Du kan stimulerer nerver og muskler i hele armen ved at masserer knoglen op til lillefingeren på din musearm. Brug din tommelfinger og kør nede fra håndledet og op mod lillefingeren inde i hånden, medens du støtter med de andre fingre oven på hånden - gør det 10-20 gange og gerne flere gange om dagen, smør evt. noget creme på og påvirk i dybden.
Inden sengetid kan du tage 600 mg magnesium til et glas skummetmælk - det giver afslapning i muskler og nerver og virker smertestillende og giver bedre søvn.SVAR TIL BIRGIT d. 12/8-2014

Jeg ved ikke hvordan man fjerner koffeinet fra koffeinfri kaffe, men jo mere naturlig en fødevarer er jo bedre kan vi tåle den.
Kaffe har nogle gode egenskaber, hvis vi ikke år for meget af den (højst 4 kopper dagligt).
Kaffe virker befordrende på tarmen og the virker stoppende - hvis man har afføring mere end 3 gange daglig - drikker man ikke kaffe men the - indtil tarmen virker 1-3 gange daglig.SVAR TIL ANONYM d. 31/7-2014

Dine symptomer kunne måske skyldes den sæbe eller shampo du bruger, når du tager brusebad måske flere gange om dagen i den varme tid vi har haft længe så husk at skylde godt efter med rent vand, så der ikke sidder sæberester tilbage efter badet.
Mange piger i din alder har normalt lidt udflåd.
Hvis du drikker cola eller mange sodavand kan urinen blive meget sur (syre) og på den måde lave en irritation, som du har beskrevet.
Den sidste mulighed er at du kan have fået en let blærebetændelse, som kan komme af at man går i vandet og bagefter ligger sig på stranden i en våd badedragt.
Du kan bruge lidt olivenolie at smøre med.
Håber det hjælper dig.

SVAR TIL ULLA d 8/7-2014

Jeg blander mig ikke i læge ordineret medicin - men hun ville sikker have gavn af 600 mg Magnesium til et glas skummetmælk kl. ca 2200, da det slapper af og giver bedre søvn, og på den måde virke det smertestillende, og så virker tarmen bedre om morgenen.
En kur på 3 måneder med spise Kisel (Silicium) fra Drogeriet (kan købes i Matas) 3 dåser svarer til de 3 månder og der taget 3 stk morgen og 3 stk aften i forbindelse med måltiderne. Det vil stramme slappe organer op og styrke alle bruskskiver og diskus.SVAR TIL BIRGIT D 15/6-2014

Jeg har ingen kur mod vorter, men apoteket annoncerer med at de nu har et effektiv middel  mod vorter, men jeg ved ikke om det virker.
Vorter kan smitte hvis de bløder - vorter er virus, der er kapslet inde i vorten, men en Ipe Roxo kur hjælper ikke på vorter.
Finder du et middel på apoteket der virker, må du gerne oplyse mig om det.SVAR TIL BIRGIT d. 3/6-2014

Omkring 70 % af alle kræftformer mener man er virus betinget, og når hun er meget træt tyder det på virus i kroppen.
IPE ROXO hjælper på al virus, så jeg vil anbefale en kur på 3 måneder, men der kan være en virkning allerede efter 1 til 2 uger.
Man tager 2 kapsler f.eks 0700 -1500 -2300 altså 3 gange om dagen uden for måltiderne og med ca 8 timers mellemrum.
Køb en dåse med 360 stk hos Matas og når dåsen er brugt op skulle hun gerne være i orden, men man kan aldrig love noget, da der ikke er 2 mennesker der er ens.
Jeg har mange gode erfaringer og tilbage meldinger og det tyder på at det hjælper omkring de 70 %.
Får hun energien igen efter 1 ti 2 uger er det fordi det virker.SVAR TIL EMILIE d. 25/5-2014

Hvis man løbetræner meget i stejle områder, og herunder bremser sit løb meget når man løber nedad, kan der komme symptomer foran på skinnebenet, men sjældent en bule.
Du kan formentlig få bulerne væk ved at finde det symetriske sted på din underarm, og masserer ømheden væk på underarmen, så vil bulerne blive mindre og mindre.
Det er en behandlings-metoden jeg fandt for mange år siden og som jeg kalder MODPUNKT REFLEKS TERAPI - det vil sige jo længre væk fra det dårlige sted jo bedre virker det og man finder modpunktet, hvor der vil være lige så ømt som det dårlige sted.
Hvis dine buler er foran midt på skinnebenet holder du underarmen ned ved siden af benet og med tommelfingeren i samme side som storetåen, og på denne måde finder du en mindre bule på din underarm, som svarer til din bule på skinnebenet.
Når du har fundet stedet masserer du det stille og roligt uden at gnide på huden og 20-30 sekunder og så skifter du arm og påvirker den anden side 20-30 sekunder, og så vender du tilbage til den arm du startede med og påvirker igen 20-30 sekunder, så vil ømheden aftaget hurtigt.
Det gør du flere gange om dagen indtil bulerne er væk.
Dine fødder skal altid vende en lille smule udad, drejer du indad på fødderne bremser man når man løber, og det kan give problemer med skinnebenet

Du må gerne skrive til mig når bulerne er væk - måske 2-4 uger eller kortere.SVAR TIL BIRGIT d. 22/5-2014

Lavt blodtryk er som regel hormonelt betinget og det forhøjede blodtryk du nævner ligger inden for det jeg vil kalde normalt, så det kan godt være din overgangsalder der har ændret dit blodtryk til det normale, så jeg ville ikke behandle det med medicin.
Jeg har behandlet mange med forhøjet blodtryk, og de fleste har haft noget med syre/base balancen f.eks rengøring uden brug af handsker.
Det kan være at det ikke påvirkede dit blodtryk, da det var for lavt, men at det gør det nu, hvor det er normalt.
E-vitamin på 335 mg - 1 stk pr. dag taget til den varme mad holder hormonbalancen i orden og hjælper normalt på overgangsalderen.SVAR TIL KAMILLE d. 12/5-2014

Køb en lille flaske torskelevertran på apoteket og en flaske Sweden krauter hos  Matas.
Hver aften tager man lidt torskelevertran på en finger og køre det rundt om pletten og på pletten 100-200 gange (højre om) og herefter tager man lidt Sweden Krauter på et stykke køkkenrulle og holder det på pletten i 5-10 minutter og det gør man hver aften i måske 14 dage indtil pletten løsner sig som en sårflage og falder af, og så vil der være pæn og ny hud inden under.
Har selv brugt det for 5-6 år siden mod en pigmentplet ved tindingen.SVAR TIL JETTE d. 7/5-2014

15 minutters behandling er i underkanten, jeg brugte selv 25-30 minutter.
1 hel times behandling er for meget, da kroppen skal følge med til at udrense affaldsstofferne, som man løsner ved behandlingen. Giver man en hel times behandling vil mange opleve ubehag efter behandlingen - i form af opkast eller diarre.
Så jeg vil anbefale højst 1/2 time, så er det sjældent at patienten oplever ubehag.
Har man spist et stort hovedmåltid eller drukket alkohol 1-2 timer før behandlingen, kan behandlere være nød til at afkorte behandlingen, for at der ikke kommer ubehag efter behandlingen.
SVAR TIL JETTE d 3/5-2014

Fødderne har meget med ryggen at gøre, så hvis du har ligget forkert - f.eks. på maven kan det give forbigående symptomer, som dem du beskriver

SVAR TIL JETTE d. 23/4-2014

Hvis man er i stort underskud med C-vitamin kan de små blodkar lettere briste, så man kan få blå mærker eller blodsprængninger - det ses ofte ved storrygere eller ved nogen former for medicin.
C-vitaminer holder årene elastiske, så de ikke brister.
Rygere skal have 25 mg C-vitamin pr. cigaret til afgiftning.
SVAR TIL NINA 5/4-2014

Syre/base Balancen i blodet er meget sjældent ude af balance, da kroppen stjæler kalk fra knoglerne for at holde en konstant balance, og det er dette lægen kan måle.
Når jeg i min bog omtaler Syre/base balancen er det den man måler i morgenurinen, og der skal den ligge mellem 7,0 og 6,5, men der er sjældent problemer før den kommer under 6,0 ph.
Man kan købe et indikatorpapir der måler fra 8,0- 7,0- 6,7- 6,4- 6,1- 5,8 og 5,5 (forhandles af Drogeriet).
Dine røde pletter tyder mest på en ubalance ved binyrene, som producere binyrebarkhormon, der smører alle led og holder huden i orden. Det første stede der mangler binyrebarkhormon er fødder og fingre (jo længre væk fra binyrene jo større mangel.
Når dine fødder skiftevis er varme og kolde tyder det på at binyrene svinger produktionen af binyrebarkhormon.
Årsagen kan være nogen af de ting der er nævnt i mit afsnit om syre/base balancen, og her er kontakt med rengøringsmidler inde i håndfladerne eller under fodbalderne det værste. Så kan der stå væske i venstre hofte og balde og trykke ryggen skæv, så den nerve til binyrene kommer i klemme.SVAR TIL ANNETTE d. 30/1-2014

Jeg sender min bog HOLD DIG SUND MED VIDEN for 100 kr - incl forsendelse - lige så snart jeg får din adresse (sendes til min E-mail).

Jeg kender ikke nogen zoneterapeut i dit område - men du skal finde een, der har mindst 5-10 års erfaring eller mere, og som kun giver 1 behandling om ugen.
De fleste nye lukker igen efter 2-3 år fordi de ikke er gode nok.SVAR TIL KAREN d. 4/1-2014

Mega Magnesium er det rigtige - men det kan være du skal tage lidt mere mælk til, da mælken virker stoppende og magnesiumen befordrende.
En god udrensning fra tarmen kan være velgørende for hele kroppen, men hvis tarmen virker mere end 3 gange om dagen - kan man prøve med kun at tage 400 mg magnesium før sengetid.SVAR TIL KAREN d. 3/1-2014

Magnesium skal tages til et glas skummetmælk, da det kan give tynd mave, hvis man tager det til vand.
Det skal være Magnesium og ikke Magnesia, som er et afføringsmiddel.

Venlig sundheds-hilsen


SVAR TIL KAREN d 17/12-2013

Når du er øm mellem lillefinger og ringfinger tyder det på at der er betændelse i skulderledet, og du må gerne massere i dybden oven på hånden og nede mellem knoglerne til lillefinger og ringfinger, men smør lidt crem på, så du ikke irriterer huden.
Hvis du massere med tommelfingeren fra den anden hånd inden i hånden fra håndroden og op til lillefingeren - øger du blodcirkulationen i hele armen og stimmulerer nerverne, så masser knoglen op til lillefingeren 10-20 gange og flere gange om dagen. (støt med de andre fingre oven på hånden, når du massere med tommelfingeren inden i hånden).
Jeg vil anbefale dig en kur med ALFALFA i 10 dage køb en dåse med 90 stk i Matas og tag 3 stk kapsler morgen, middag og aften, de kan hjælpe på en frossen skulder, da de smører leddet og hjælper på betændelse, er skulderen ikke i helt i orden efter 10 dage tager man 10 dage mere.
Det der hjælper mest på smerter og på afslapning er 600 mg magnesium til et glas skummetmælk 1/2 timer før sengetid - Magnesium og kalken i  mælken slapper alle muskler og nerver af i hele kroppen og bedst når man sover. (Mega Magnesium fra Drogeriet kan købes i Matas og de indeholder 200 mg, så tag 3 stk).
Det kan være du er i orden inden du skal opereres - ALFALFAEN kan nogen gange fjerne både sammenvoksninger og aflejringer i skulderleddet.
Venlig sundheds-hilsen til digSVAR TIL LAVANDE den 8/11-2013 (kommentar)

Man kan godt tage Ipe Roxo te eller kapsler i forbindelse med kemobehandling, men kemo nedbryder imumforsvaret og Ipe Roxo styrker det, så Ipe Roxo virker bedst, når man ikke får kemo.
Det er vigtig at tage Ipe Roxo rigtig, hvis man ønsker den optimale virkning - jeg anbefaler 2 kapsler, morgen,middag aften med ca 8 timers mellemrum og uden for måltiderne. Ipe Roxo te er sværer at doserer, du ved ikke rigtig hvor meget du får af det aktive stof.
Ipe Roxo virker på al virus, og nogen mener at 50-70% af kræft er virus-betinget.
Hvis Ipe Roxo virker falder antallet af hvide blodlegmer ned mod det normale.

SVAR TIL JETTE 1/11-2013

Det tyder ikke på en frossen skulder, når det er værst om natten, da en frossen skulder mest gør ondt om dagen ved bestemte bevægelser.
Har man symptomerne, når man kommer i en varm seng - kalder man det muskel-gigt, som er kommet af træk fra bilrude, dør eller andet.
Du kan massere knoglen op til lillefingeren i den side det er galt. Du bruger tommelfingeren på den anden hånd og køre nede fra håndroden (indvendig i hånden) og op mod lillefingeren 10-20 gange flere gange om dagen - det sidste stykke lige før lillefingeren er din skulder. (du støtter med de andre fingre oven på hånden, så du  kan komme i dybden med tommelfingeren).
Hvis der er betændelse involveret bliver der ømt i dybden mellem lillefingeren og ringfingeren oven på hånden, og massere man her er det lymfe-drænage til skulderleddet.

Venlig sundheds-hilsen
SVAR til JETTE 1/11-2013

Din veninde har nogle nerver i ryggen nede over lænden der får et lille klem, da det giver snurren og sitren - kommer nerven helt i klemme giver det smerte.
Er din veninde over 50 år kan hun mangle silicium, så bruskskiverne begynder at falde sammen, så nerverne bliver påvirket med de nævnte symptomer til følge.
Hvis hun er blevet 3-4 cm mindre er det også et tegn på at hun mangler silicium.
Man tager en kur på 3 måneder med spise Kisel (3 dåser fra Drogeriet - kan købes i Matas). 3 stk morgen og 3 stk aften indtil de 3 dåser er tomme, og man måler hvor høj man er inden man starter, og hvis man er blevet ca 3 cm højere har alle bruskskiverne udvidet sig med ca 1 mm, og så skal alle symptomer være væk, og så holder virkningen sig i 5-10 år.


Svar til Dorthe d. 25/9-2013 (kommentar)

Hej Dorthe - der kan være flere årsager til akne i ansigtet, men tit og ofte er det syre/base balancen fordi man gør noget forkert - f.eks. cola, lakrids og stærke bolcher, men også juice og frugt efter kl. 1800.

venlig sundheds-hilsen


SVAR til Jette d. 24/9-2013

Hej Jette - du kan finde det helt symetriske sted på dit venstre ben, er det overarmen - skal du finde det samme sted på låret, hvor der vil være lige så ømt, som det dårlige sted. Er det på ydersiden af overarmen lige oven for albuen - finder du det samme sted på ydersiden af låret lige ovenfor knæet. Når du har masseret ømheden væk på modpunktet forsvinder det dårlige sted.
Du kan påvirke muskler og nerver i hele armen, ved at køre med højre tommelfinger fra venstre håndled og op mod lillefingeren, så du påvirker knoglen op til lillefingeren og støt samtidig med de andre fingre oven på hånden - gør det 10-20 gange - hver gang du mærker noget i armen.
Nogle kan få symptomer i armen, hvis de har været ude for en stærk psykisk oplevelse, og i sådant et tilfælde kan man påvirke ydersiden af knoglen op til lillefingeren (mellem håndled og lillefinger) og finde det ømme sted, og massere det væk.

Venlig sundheds-hilsen


SVAR til Irene d. 23/9-2013 (kommentar)

Hej Irene - jeg kender ingen behandler i det område, men du skal nok finde en, der har mindst 10 års erfaring, og som kun giver en behandling om ugen.
Mange nystartede lukker efter 2-3 år, fordi de ikke er gode nok (manglende resultater).
Læs min behandlings-metode.

Venlig sundheds-hilsen

SVAR til Jacob d. 10/9-2013

Hej Jacob - min behandlingsform: modpunkt reflex-terapi har jeg ikke lagt ind på min hjemmeside endnu, men den er meget let at praktiserer selv.
Jo længere væk fra det dårlige sted, jo bedre hjælper det. Så har man et dårligt sted mit på ydersiden af låret - finder man modpunktet midt på ydersiden af overarmen. Er det dårlige sted på indersiden af låret og lige oven for knæet, er modpunktet på indersiden af overarmen lige oven for albuen. Modpunktet er lige så ømt som det dårlige sted.
Har man gigt har man som regel gjort noget forkert i mindst 10 år, så ved at  læse afsnittet om SYRE/BASE BALANCEN og alle sygehistorier tilknyttet afsnittet. Finder man 1-2 eller 3 ting, man har gjort forkert, og når man holder op med disse ting får man det bedre allerede efter ca 8 dage. 
Kommer man i berøring med rengøringsmidler inde i håndfladerne binder det 3-4 liter vand (syre) de næste 3-4 dage og gør man ikke noget forkert igen forsvinder vandet igen efter 7-8 dage.
så gør man noget forkert 1-2 gange om ugen får man det være og være.

Venlig sundheds-hilsen Steen Madsen

Svar til Ester d. 8/9-2013

Hej Ester - al eksem er manglende udrensning fra urinvejene (tør-skaller) eller lever og tarm (rødlige udslet). Manglende udrensning fra urinvejene kan give ubalance ved binyre, så de producere for lidt binyrebarkhormon (rødligt udslet)
Prednisolon indeholder Binyrebarkhornon, men kan tit forstyrre mere end det hjælper.
Du gør et eller andet forkert, så det påvirker din normale udrensning, og i stedet for kommer affaldssrofferne ud gennem huden.
Du gør formentlig 1, 2 eller 3 ting forkert - så læs om SYRE/BASE BALANCEN - den starter under forord, og find ud af hvad du gør forkert.
Jeg vil anbefale en kur på 3 måneder med spise Kisel (silicium) fra Drogeriet (kan købes i Matas) - de fleste mangler det når man kommer i 50-60 årsalderen, og det har meget med huden, alle bruskskiver og diskus at gøre.
Køb 3 dåser og tag 3 stk morgen og aften i forbindelse med måltiderne, når dåserne er tomme er kuren slut, og det holder i 5-10 år.
Hvis din tarm ikke virker 1-3 gange daglig kan affaldsstofferen trække ud gennem huden(læs eksempel 31 -skinnebenssår).

Venlig sundheds-hilsen

SVAR til Gurli d. 3/9-2013

Hej Gurli - Det er spise kisel (silicium) fra Drogeriet, og de kan købes i Matas, så har de dem ikke hjemme, skal du bede om at de bestiller dem hjem til dig, for mange af de andre produkter indeholder kun det halve af det aktive stof.
Så bestil 3 dåser, og tag 3 stk. morgen og 3 stk aften i forbindelse med måltiderne, når de 3 dåser er tomme er du færdig med kuren, og så holder det i 5-10 år.
Husk at mål - hvor høj du er inden du starter.
Det lyder til du har forstået mit budskab, om at man selv kan gøre noget for at få det bedre.
Venlig sundheds-hilsen til digSVAR til Birgitte d. 22/8-2013

Tak for din respons.

Venlig sundheds-hilsen

SVAR til Kirsten d. 14/8-2013

Hej Kirsten - maden er i mavesækken ca 1/2 time, hvorefter den går ned i tolvfingertarmen, hvor der tilsættes galde og bugspyt fra bugspytkirtlen, og kommer der det galde og bugspyt der skal til står det kun i tolvfingertarmen i fra 5 - 15 minutter, hvorefter det passerer ned i tyndtarmen.
Bliver det stående i tolvfingertarmen i flere timer kan det give dig de symptomer, som du har nævnt.
Hvad er årsagen? - det kan være en spænding fra ryggen, hvis du gør noget forkert med din syre/base balance - der kan være en betændelse, som påvirker passagen (mere sjældent - men så mister man energi) - vender dine fødder udad, da en fod der drejer indad kan påvirke galdeblæremeridianen.
Total B-vitaminer er med til at danne mange af enzymerne, der har med fordøjelsen at gøre, så tag en kur på ca 3 måneder, sammen med en multivitamin.
Når du har dine symptomer kan du trykke dybt i højre hånd ca 3 cm neden for pegefingeren- så vil det give en afslapning ved tolvfingertarmen og maden vil passerer ned i tyndtarmen og symptomerne forsvinde (tryk dybt i 2-3 minutter eller mere indtil det virker)
Samme sted inden i hånden men neden for ringfingeren kan du trykke og slippe (en pumpende bevægelse), så aktiverer det din lever, som er overordnet organ for hele fordøjelsen (skal også give mere energi) - samme sted i venstre hånd påvirker milten, som har med energien og betændelsestilstande - men ligeledes en pumpende bevægelse inden i hånden.
Venlig sundheds-hilsen

SVAR til Kirsten d. 12/8-20

Hej Kirsten - det er din galdeblære-meridian, der er påvirket, og det kan give voldsom migræne med kvalme og opkastning, så du skal passe på med røget, stærkt krydret og fed mad op til menstruationen. Hvis maven (tarmen) går i stå, så undgå ris, pasta og kartofler i samme periode, og sov mest på venstre side, da det fremmer passagen i tarmen.
Hvis tarmen ikke virker hver dag kan du mellem 0500-0700 påvirke venstre pegefinger ved hjørnet af neglen over mod tommelfingeren. Det er et akupunkturpunkt til tyktarmen, som øger tarmbevægelsen på dette tidspunkt.
Det er leveren der styrer pigmenten i huden, og det er også leveren der producerer galden. Så det kunne tyde på at du spiser et eller andet der påvirker din lever og galde i perioden op til menstruationen.
Galdeblære-meridianen starter ved yderste øjenkrog og har vandring i hoved, nakke og skulder inden den løber ned på ydersiden af benet og ender ved den anden yderste tå.
Når migrænen kommer kan du påvirke punktet ud for venstre øjenkrog med pegefingeren og holde den der indtil migrænen forsvinder, hvis det ikke virker inden for 1-2 minutter kan du skifte til samme punkt i højre side og tilbage igen indtil det virker.
Venlig sundheds-hilsenSvar til Lene d. 26/7-2013

Hej Lene - din forespørgsel fra den 18/7 har jeg overset - men nu får du svaret.
Er man i underskud med B_Vitaminer kan myggene lide en, så tager man B-vitaminer - udskiller man B-vitaminer med huden, og så kan man være i fred for myggene.
Dine hævede ben i sommervarmen - kold rindende vand på underarme, håndled og hænder flere gange dagligt - varighed 1-2 minutter (men syre/base balancen skal være i orden). 
Venlig sunheds-hilsen

SVAR til JH d. 18/7-2013

En kur med total vitamin B-complex i ca 3 måneder hjælper normalt på den slags tilfælde, da B-vitaminer har meget med huden at gøre, og virker regulerende på hele fordøjelsen (f.eks. fedt-forbrændingen).
Har man trang til søde sager mangler man altid B-vitaminer, så tager man en kur indtil urinen begynder at lugte af B-vitaminer eller man har mistet lysten til det søde.(så har man fået sine depoter med B-vitaminer fyldt op, men da B-vitaminer er vandopløslige kan nogle mennesker komme i underskud 1-2 gange årligt.
Venlig sundheds-hilsen

SVAR til Lene d. 16/7-2013

Der er ekstra tarmbevægelse mellem kl. 5 og 7 om morgenen(sommertid mellem kl. 6 og 8), og får man sin morgenmad inden kl 8, virker tarmen som regel 1/2 time efter. Sover man til kl. 9-10 virker tarmen som regel ikke den dag.
1-2 kopper kaffe om morgenen virker befordrende på tarmen og the virker stoppende, så man må ikke drikke the, hvis tarmen ikke virker hver dag.
Ris, pasta og kartofler virker meget stoppende, da det er stivelse.
Venstre pegefinger ved hjørnet af neglen over mod tommelfingeren ligger der et akupunkturpunkt til tyktarms-meridianen, og påvirker man det med pegefingeren fra den anden hånd mellem kl 6-8 fremmer det tarmbevægelsen i tarmen, så man selv kan få sin tarm til at virke.
Man kan købe IDOFORM, som er mælkesyrebakterier, der virker både på tynd og hård mave. Man kan starte allerede 2-3 dage inden ferien. (købes på apoteket eller hos Matas.
God ferie.
Venlig sundheds-hilsen

SVAR til Lene d. 15/7-2013

1 stk. E-VITAMIN på 335 mg pr. dag til et hovedmåltid (det skal tages til et hovedmåltid, da det er et fedtopløseligt vitamin). Det holder hormonbalancen i orden, men der kan gå 1-2 uger - før det virker på hedeturene.
Tag det i 3 måneder og se om virkningen holder sig.
Venlig sundheds-hilsenSVAR til JH d. 14/7-2013

Mørke rande under øjnene har forbindelse med nyre og blære, så det kan være et eller andet man gør forkert med syre/base balancen.
Kommer man ikke af med det urin man skal (ca. 1 1/2 liter pr. dag) kan det give hævelser omkring øjnene, og når hævelserne forsvinder kan det efterlade mørke rande.
Har man fødevarer allergi over for gluten kan man fjerne det ved at give akupressur til lever-meridianen på storetåen i den side hvor punktet er ømt (som regel venstre side).
Rister man brødet kan man som regel tåle det, da der sker en omdannelse i brødet.

Venlig sundheds-hilsen

SVAR til Lene d. 12/7-2013

Tørre hæle og hæle der revner har som regel noget at gøre med Syre/base balancen, der forårsager ubalance ved binyrene, som producerer binyrebarkhormon, og det første sted det mangler er fødder og hænder.
Så læs afsnittet om syre/base  balancen og find ud af hvad du gør forkert.
Det kan også skyldes mangel på B-vitaminer, så tag en B-vitaminkur i 3 måneder med total B-complex.
Du kan smøre hælene (fødderne) ind i olivenolie inden sengetid og tage sokker på.

Venlig sundheds-hilsen

SVAR til JH d. 7/7-2013

Svar på rillede negle på langs opstår mest efter 50 års-alderen og årsagen er som regel mineral-mangel, som silicium og zink (det er min erfaring), men se NEGLEDIAGNOSE på nettet.

SVAR til JH d. 7/7-2013

Tørre små knopper på overarme kan være tegn på manglende udrensning fra urinvejene (syre/base balancen eller betændelse i urinvejene), da syreresterne nogle gange kommer ud gennem huden, når de ikke kan komme ud med urinvejene (læs syre/base balancen i min bog)
Hvide pletter på neglende ved en 12-årig kan næsten kun være tegn på zink-mangel, da de fleste mennesker først mangler silicium efter 50-års alderen.
Jeg vil anbefale en multivitamin hvor der altid er både kobber og zink i rette dagsdosis.
Hvis man tager en kur med zink alene - udskiller man kobber, og kommer herved i en anden ubalance. Man kan undgå dette ved samtidig at tage en multivitamin, hvor der både er kobber og zink. Kuren må højst vare 1-3 måneder.
Til en 12 årig vil jeg kun anbefale multivitaminen.

Svar til JH d. 7/7-2013

Udvidende og sammentrækkende kost kaldes også PLUS/MINUS BALANCEN eller YIN OG YANG.
Det var Julia Vøldan der skrev en del om emnet og arbejdede med sine gigtpatienter ud fra teorierne og plus/minus balancen og syre/base balancen.
Læs SUNDHEDS-INFO.dk på nettet.

Det var sjældent jeg havde patienter, hvor årsagen var plus/minus balancen, men det er meget tydelig med en ubalance, hvis man har symptomer 2-3 dage før fuldmåne eller 7-14 dage før forårs jævndøgn, så er man alt for udvidende og det modsatte ved nymåne og efterårs jævndøgn.

Venlig sundheds-hilsen

SVAR til Jette d. 20/6-2013

Knyster på tæerne skyldtes som regel for små sko eller for dårlige sko, og der er skoene blevet bedre.
Når du påvirker samme sted på hånden skal du finde et ømt sted i dybden og vibrerer på stedet uden at gnide, da du ellers kan irriterer huden - eller skal du smøre noget crem eller olivenolie på huden.

venlig sundheds-hilsen

SVAR til Jette 11/6-2013

Mellem stortåen og den næste tå er der reflekser til hals og lymfekirtler i hals, så har man ondt i halsen kan der være nogle, der får ondt imellem disse tæer.
Du kan påvirke det samme sted på hånden (samme side), når du har symptomer fra tæerne, og så vil symptomerne hurtig forsvinde (1-2 minutter).
Ved nedsunken forfod vipper tæerne opad, og det kan i sjælne tilfælde måske give de nævnte symptomer (lav øvelser med at krumme tæer).

Svar til Jette 11/6-2013

Ved ENDOMETRIOSE vil jeg anbefale 600 mg Magnesium til et glas skummetmælk inden sengetid, da Magnesium og kalken i mælken slapper alle muskler og nerver af (det hjælper på kramper). Har man symptomerne om dagen kan man i stedet for tage 200 mg Magnesium til et glas skummetmælk, morgen, middag og aften, men start med de 600 mg inden sengetid.
Nogle tilfælde kan skyldes hormonel ubalance, og der kan 335 mg E-vitamin hjælpe, og de tages altid til den varme mad, da det er et fedtopløseligt vitamin, og gerne i en periode på 3 måneder.
Syre/base balancen kan også forårsage de samme symptomer, hvis der står mere vand i hofte og balle i venstre side og skubber ryggen skæv (læs afsnittet om syre/base balancen og find ud af hvad man gør forkert)

Venlig sunheds-hilsen

Svar til Jonathan Larsen d. 26/4-2013

Dit hårtab (plet) har noget med hormonbalancen at gøre og i 14 års alderen kan hormonerne godt komme lidt ud af balance, men falder som regel hurtig på plads igen, så håret vokser ud igen.
I sjældne tilfælde kan det skyldes en betændelsestilstand ved testikler og ved piger æggestokke, men så ville du være øm ved testiklerne og have feber.
B-vitaminer, silicium og zink har meget med håret at gøre, men i din alder er det ikke sandsynligt at det er det du mangler.
Så hvis du lader være med at pille ved pletten tror jeg håret er vokset ud igen og dækker pletten inden for ca 1 måneds tid.

Venlig sundheds-hilsen Steen MadsenSvar til Pelle Malmborg d. 30/3 2013

Du kan bestille bogen ved at sende en mail til mig, så sender jeg bogen for 100 kr incl. forsendelse, og jeg sender mit kontonr. til din E-mail, så du kan betale på den måde.

Venlig sundheds-hilsen Steen Madsen

Svar til Inger Schaumann d. 30/3-2013

Ja kuren med kalk og magnesium neutralisere for meget syre, samtidig med at det slapper af i alle muskler og nerver (så på den måde er det vandrivende).
Kuren med silicium virker sammentrækkende på slap hud og bindevæv, så det strammer op, og virker også lidt vanddrivende, men det har størst betydning for alle led og diskus i hele kroppen.

Venlig sundheds-hilsen Steen Madsen

Svar til Inger Schauman d. 30/3-2013

De symptomer du nævner tyder på din syre/base balance, at du har for meget syre i kroppen.
Det kan trække ud gennem huden som eksem, påvirke ryg og ben og dårlig søvn.
I sjældne tilfælde kan det også give hjerteflimmer, når der står 5-10 kg for meget vand i kroppen.
Du skal have mindst 800 mg kalk om dagen ved siden af det du får i kosten og 600 mg magnesium.
1/2 liter skummet mælk indeholder 600 mg kalk, så jeg vil anbefale 600 mg magnesium til et glas mælk inden sengetid, hver aften indtil du har det godt og dine symptomer har været væk i mindst 14 dage, så kan du gå ned til 400 mg magnesium.
Når man når en alder på 50-60 år mangler de fleste mennesker silicium, som har noget med alle bruskskiver (diskus) og huden at gøre. Bruskskiverne falder sammen og giver ofte symptomer fra ryg og led, og man er som regel blevet 3-5 cm mindre i højden.
Når du har taget kalk og magnesium i 1-2 måneder vil jeg anbefale en kur med silicium i 3 måneder (3 dåser spisekisel fra Drogeriet - kan købes i Matas) og mål din højde inden du starter og igen når du er færdig. Kuren holder i 5-10 år.
Læs afsnittet om syre/base balancen for at finde ud af om du gør noget forkert med rengøringsmidler eller din kost.
Hjerteflimmer kan man som regel få væk på ca 20 sekunder ved at påvirke oven på venstre hånd-med 4 fingre nede mellem knoglerne til lillefinger og ringfinger medens man støtter med tommelfingeren inde i hånden.
Stimulerer man det sted 3-4 gange dagligt i 20 sekunder virker det forebyggende.
Jeg behandler ikke mere - men vejleder dig gerne.

Venlig sundheds-hilsen fra Steen Madsen

SVAR TIL BENEDIKTE 10/12-2012

Jeg er ikke aktiv behandler mere.
Der er 2 ting jeg vil anbefale dig for dit piskesmæld: tag 600 mg magnesium og et glas skummetmælk 1/2 time før sengetid, så slapper alle muskler og nerver af, så det hjælper måske i 24 timer, og det gør du hver aften, indtil du ikke har haft smerter i en hel uge.
Du kan tage en kur med Silicium (spise kisel - købes i Matas) i 3 måneder (3 dåser), det udvider dine bruskskiver og diskus i alle led, herunder nakke og ryg.
Din hund ville jeg give IPE ROXO kapsler 1-2 gange daglig i dens mad. Stor hund 2 kapsler hver gang. Lille hund 1 kapsel hver gang.

Venlig sundhedshilsen Steen Madsen

SVAR TIL SANNE 5/11 2012

Piskesmæld giver som regel mange smerter, og tager man smertestillende medicin dulmer det, men da de indeholder syre kan smerterne vende kraftigere tilbage (hovedpinen) og påvirke urinvejene, så man ikke kommer af med det man skal om dagen.
Du mangler formentlig både kalk og magnesium, som begge giver afslapning til alle muskler og nerver og neutralisere for meget syre i kroppen og giver bedre søvn.
Så start med at tage 600 mg magnesium til et glas skummetmælk 1/2 time før sengetid og gør det hver aften, og samtidig trappe dig ud af de smertestillende tabletter.
Lad være med at spise noget efter kl. 1800 og drik ikke noget de sidste 2 timer før sengetid.
Hvis bruskskiverne i nakken har taget skade kan du styrke dem med en kur med spise kisel (Silicium) i 3 måneder (3 dåser fra Drogeriet - købes i Matas). De tages med 3 stk morgen og 3 stk aften i forbindelse med et måltid.
De fleste mennesker mangler Silicium omkring 50-60 års alderen og det virker sammentrækkende på huden, når man taber sig.
Forsøg at undgå kartofler, ris, pasta og brød sammen med kød, da det giver en dårlig forbrænding.
Læs afsnittet om SYRE/BASE BALANCEN for at finde ud af hvad du gør forkert, da det tyder på du har meget væske (syre) i kroppen.
Ingen rengøring uden handsker, ingen cola, juice og lakrids og drik mindst 1/2 liter skummetmælk om dagen.

Venlig sundheds-hilsenSVAR TIL JANNIE d. 29/10 2012

Te indeholder garvesyre men jeg tror ikke at det er den alene, men det kan være den der er den sidste dråbe der får bægeret til at flyde over, så det påvirker Jeres ryg.
Læs hele afsnittet om SYRE/BASE BALANCEN - men de værste ting er rengøring uden handsker også de fleste sulfo indeholder citronsyre, så brug handsker - ingen cola, juice og lakrids. Højst 4 kopper te eller kaffe og drik mindst 1/2 liter skummet mælk.

Venlig sundheds-hilsenSVAR TIL KIRSTEN PEDERSEN 26/10 2012

Tør eksem i øregangen skyldes syre/base balancen - når der er for meget syre kan det give væsketryk i knoglen bag øret og helt om til øjet. Trykket kan blive så stort at der trænger væske ud i øregangen og når det væske tørre ud bliver det til tørre skaller.
Det kunne godt være din havtorn - men læs hele afsnittet om SYRE/BASE balancen for at finde ud af om der kan være andet du gør forkert, og drik mindst 1/2 liter skummet mælk om dagen.

Venlig sundheds-hilsenSVAR TIL JONATHAN d. 8/10 2012

Nej jeg behandler ikke mere - da jer har solgt min klinik i Randers.

venlig sundheds-hilsenSVAR TIL ARNE 7/10-2012

Du efterlyser yderligere råd - man kan styrke psyken på ydersiden af venstre hånd fra lillefingeren og ned til håndleddet leder man efter nogle små nerveknuder (ømme steder) og stimulere dem uden at gnide på huden. Det styrker beslutsomheden.
med venlig sundheds-hilsen


SVAR TIL JANNI d. 19/9-2012

Det tyder ikke på udrensning, men på at du har haft en spænding i ryg og bækken - måske med 70% i den ene side og 30% i den anden side, og løser man kun op for de 70% og ikke for de 30% efterlader man kroppen i en anden ubalance, så man afslutter ikke behandlingen før der er ens i begge sider - ellers kan man komme ud for sådan en reaktion, som du har haft.

mv sundhedshilsenSVAR TIL KARIN CLAUSENs KOMMENTAR d. 16/8-2012

Tak for dine kommentar - bogen kan købes ved C.F.Møller, Store Torv, Århus eller på min adresse i Ebeltoft, men skriv til min E-mail adresse: steenmadsen@sund-viden.dk, hvis du ønsker yderligere oplysninger - ellers er jeg nød til at  svare dig her.
Med venlig sundheds-hilsen Steen MadsenSVAR TIL DEBBIE s KOMMENTAR UNDER FORORD d 2/6 2012

Blæremeridianen starter ved den inderste øjenkrog og fortsætter op i panden og ned i nakken, og vidre ned ad ryggen og bag på benet og ender helt nede ved lilletåen. Påvirker man lilletåen slapper urinvejene af med det samme og det virker ofte sådan at man skal  ud at tisse kort tid efter.
Lilletåen er også effektiv over for al smerte, så holder man længe nok på indersiden af lilletåen skal al smerte forsvinde.
SVAR TIL CATHRINE - 25/5 2012

Det kan godt skyldes operationen i ryggen, da alle de nerver der går ud til underlivet kommer fra det nederste af ryggen, men det falder normalt på plads igen efter 1/2- 1 år.
Du kan tage 1 stk E-vitamin på 335 mg til hovedmåltidet, da det øger blodgennemstrømningen i underlivet og forhindre ardannelser og øger lysten til det sexuelle.
Du kan få din partner til at masserer din venstre akillesene - ved at tage fat med tommelfinger og pegefinger på hver side og masserer uden at gnide på huden - det øger lysten med det samme, men kun hvis der er ømt, og man får ømheden væk eller minskes.
Svar gerne om det hjalp - men det er jeg sikker på, at det gør.

Venlig sundheds-hilsenSVAR til MALALI  -  20/5 2012

Langt de fleste kvinder jeg har behandlet med de problemer du nævner - har årsagen været SYRE/BASE BALANCEN, da der har stået vand i venstre hofte og balde og trygget ryggen skæv, så det påvirker hormonbalancen - med uregelmæssig menstruation og nogle gange med voldsomme smerter.
Så det tyder på du gør noget forkert, så læs hele afsnittet om SYRE/BASE BALANCEN - men rengøring uden hansker er det værste, men også cola, juice og lakrids binder væske.
Tager du smertestillende tabletter indeholder mange syre, så de tager toppen af smerterne, men når de skal ud med urinvejene, kan det forvære ubalancen.
Så prøv at finde ud af hvad du gør forkert ved at læse hele afsnittet om SYRE/BASE BALANCEN.
I stedet for de smertestillende kan du tage 600 mg Magnesium til et glas skummetmælk inden sengetid.
Magnesium og kalken i mælken optages bedst sammen og mens man sover, og så slapper det muskler og nerver af, og det kan man gøre hver aften indtil man ikke har haft smerter i en hel uge.
LÆS eksempel 23, som ligner dine symptomer.
Du har sikkert været ved lægen og fået at vide, at der ikke er betændelse, så vi kan udelukke det.

Håber det var svar nok - ellers skriver du igen.


KELD : kramper et eller andet sted i  kroppen skyldes mangel på magnesium - vi skal have 600 mg om dagen, men der er kun ca. 200 mg i kosten, så de fleste mennesker mangler det. Det optages bedst hvis man tager det inden man går i seng, og det skal tages med et glas mælk, da kalk og magnesium optaget bedst sammen.
Man tager det hver aften i en periode indtil kramperne har været væk ca 1 uge, så har man fået fyldt noget på sit depot. Kramperne er ofte væk efter 1-3 dage.

Magnersium slapper af i alle muskler og nerver og giver bedre søvn.JENS ANDERSEN: nogle mennesker kommer i underskud med Silicium omkring 50-60 års alderen, og det er årsagen til at bruskskiverne falder sammen, og mange bliver 3-4 cm mindre.
Tager man en kur med Silicium (Spise Kisel fra Drogeriet - kan købes i Matas) i 3 måneder ( 3 dåser). Hvor man tager 3 tabletter om morgenen og 3 om aftenen i forbindelse med måltiderne, vil alle bruskskiverne som regel udvide sig med 1 mm, så man bliver ca 3 cm højre igen, og virkningen holder i 5-10 år.
Hvis jeg var dig ville jeg prøve denne kur - og mål dig inden du starter og igen, når du er færdig - for så ved du om det virker, og selvfølgelig skal smerterne også være væk.
Karen: Jeg har gode erfaringer med Ipe-Roxo (kan købes i Matas), som man tager 2 kapsler: f.eks. kl. 2300, kl. 0700 og kl 1500 med ca 8 timers mellemrum og uden for måltiderne. Det virker ikke på alle men omkring 70 % virker det på. Man mener, at omkring 70 % af aller former for kræft er virusbetinget, og Ipe-roxo virker på virus. Det er inderbark fra Takoma-træet, der vokser i Brasiliens Regnskov.
Det virker inden for de første 14 dage, men man tager det i ca 3 måneder, og man kan i blodprøverne se at de hvideblodlegmer falder ned mod det normale, hvis det virker.


"Jytte"

Alt er farligt for heldbredet, hvis man får for meget af det - det gælder også vitaminer/mineraler.
Man bør tage en multivitamin fra september/oktober indtil april/maj måned, og så holde pause om sommeren. Det har været min vejledning i mange år, og multivitaminen bør taget i forbindelse med et måltid, hvor man også får nogle fedtstoffer, da A,D,E og K vitaminer er fedtopløsligen, og kun kan optaget med noget fedtstof i maden. Tager man multivitaminen om morgenen på tom mave kan nogen få kvalme eller opstød på grund af dette.
En god multivitamin koster ca. 1 kr stk, da der så vil være organisk selen i - men køber man 250 st for 49,50 kr er det syntetisk selen, og den kan man ikke optage, så skal det gennem lever for at blive udskilt med tarmen.
Man tager højst 1 eller 2 ting ved siden af multivitamin, og kun som en kur i højst 3 måneder - det kan være total B-vitaminer - C-vitaminer - magnesium - silicium (kuren på 3 måneder holder 5-10 år).
B og C vitaminer er vanskelige at overdossere, da de er vandopløslige og let ryger ud af kroppen igen.
A,D,E og K vitaminer er fedtopløslige og kan hobes op i leveren, hvis de overdosseres (formentlig 5-10 gange det af sundhedsstyrelsen anbefalede)
Får man vitaminer/mineraler man ikke har brug for skal lever/nyre udskille det igen - men mangler man et vitamin/mineral er der noget i kroppen, der ikke kan fungere 100% (ligesom en bil- hvor der ingen benzin er på - så kan den ikke køre)

Der er ikke 2 mennesker der er ens - så 1 mand sagde engang til mig, at han følte kun han skulle have 1 multivitamin hver 3. dag, så jeg svarede ham, så er det nok det rigtige for dig.
Så lyt til din krop - men det er formentlig fornuftig at holde pause med vitaminer/mineraler i sommerhalvåret.

Håber det var fyldest gørende nok - ellers må du gerne spørge igen.
SVAR TIL "SØREN"

Demens, alzheimer og parkinson skyldes formentlig efter den nyeste forskning virusset herpes simplex, som får nogle protiener til at muterer, bl. andet Alfa Synecluin, som er transpørtør af snignalstoffet Dopamin til musklerne.

Men virusset herpes simplex er et lumsk virus, der kan gemme sig i kroppen i flere år (i dvale) og først dukke op hvis kroppen bliver svækket af anden årsag.

Jeg vil anbefale en kur med IPE-ROXO på 15 dage, hvor man tager 2 kapsler 3 gange daglig med 8 timers mellemrum og uden for måltiderne - herefter kan man evt. fortsætte med 2 kapsler om morgenen forebyggende.

IPE-ROXO (kan købes i Matas) hjælper normalt på al virus, men om virusset Herpes Simplex forsvinder helt eller blot går i dvale efter kuren - kan jeg ikke svare på - men kuren kan gentages evt 1 gang årlig - forebyggende.

Jeg har valgt en kort og enkel besvarelse for at lette forståelsen - håber det er nok - da IPE-ROXO er det eneste, der kan have en virkning på Herpes Simplex og derefter på DEMENS, ALZHEIMER og PARKINSON.

Det er ikke forskerne der anbefaler IPE-ROXO - men min erfaring med virus.  
SVAR til "Anders"

Hjerte-rytmeforstyrrelser kan man selv få i orden ved at stimulerer med 4 fingre oven på venstre hånd og nede i dybden mellem lillefinger og ringfinger og støttende med tommelfingeren på undersiden. Man gnider ikke på huden men vibrerer med fingerne med en varighed af 1-2 minutter og gerne 3-5 gange daglig, så virker det forebyggende.
Er der et anfald af ekstra systoler kan det ved de fleste forsvinde på ca 20 sekunder ved at anvende denne metode.
Fra lillefingeren kommer hjertemeridianen og fra ringfingeren kommer hjerte-regulatoren, så det er derfor det virker.SVAR til Bent

Jeg vil anbefale 2 homepatiske midler: AORTE (7 CH) og CHOLESTERINUM (7 ch),  som man tager 15 dråber i et glas vand inden sengetid af AORTE og næste aften før sengetid 15 dråber i et glas vand ad CHOLESTERINUM.
Det gør man i 30 dage og holder pause i 30 dage hvorefter man tager resten af indholdet i flaskerne på samme måde - skiftende med 15 dråber af hver før sengetid og mindst 1/2 time før tandbørstning.
Man kan gentage kuren 1 gang årlig, da den hjælper på årerforkalkning (forfedtning)
Flaskerne kan købes ved HOMETEK, tlf 33240897

PADMA 28, der kan købes ved Matas, har også hjulpet nogen, men jeg har de bedste resultater med AORTA og CHOLESTERINUM.

Jeg håber på at det også hjælper på dig.Svar til CHARLOTTE

Man giver lymfedrænage nede i dybden mellem lillefinger og ringfinger i samme side, som øret.
Der kan være betændelse eller en sten i ørespytkirtlen, men det hjælper på begge dele.
Man skal ikke gnide på huden men vibrerer med fingerne nede i dybden mellem knoglerne.
Man påvirker med en varighed af 1-2 minutter og 3-5 gange om dagen indtil det er i orden.
Det plejer at virke hurtigt - måske 1-3 dage.

Hej Charlotte

Det er oven på hånden og det er det ømmeste sted du kan finde, nede mellem knoglerne til lillefinger og ringfinger, og formentlig nærmest fingrene.

Det kan også påvirkes oven på foden ned mellem knoglerne til lilletåen og den næste tå, men smør lidt crem på.

Overskrift 1

Mette 21.11.2022 15:41

Mine øjne er de sidste 5 år blevet super allergiske, kan ikke tåle spf med zink, makeup eller smørende øjendråber. Er der noget der kan afhjælpe det?

Steen Madsen 02.08.2020 19:35

Hej Gitte hvilke symptomer er der?

Gitte 02.08.2020 17:45

Jeg har allergi i den ene side af kæben siger tandlægen, har du et råd mod det?

mona joergensen 17.03.2019 17:30

hvor længe skal man tage padma 28 for det virker på smerter i ben

Steen Madsen 18.03.2019 06:01

Hej Mona Der skal være en virkning inden for 3 måneder det virker på
rygerben og vindueskiggersyge

Eva 01.06.2014 10:24

Hej Steen. Jeg har fået et fedtknuder i øret, del hvide del af det. Hvorfor har jeg fået det, og hvordan kan jeg komme af med det? På forhånd tusind tak, E

Steen Madsen 01.06.2014 18:40

Hej Eva
Skriv til min E-mail eller sundheds brevkassen - der er ikke plads til at svare dig ordentlig her.

steen Madsen 01.06.2014 18:37

Hej Eva
Jeg vil to den gamle behandlingsmetode DO-IN vil hjælpe. Træk nedad i øreflippen og træk op i den øverste del, og vip øret fremad og tilbage flere gange

Lavande 07.11.2013 20:04

Hej,
Er der noget i vejen for at drikke Ipe Roxo te /spise Ipe Roxo kapsler ifm. kemobehandling ? Har hørt meget positivt om Ipe Roxo.

Mvh Lavande

| Svar

Nyeste kommentarer

21.11 | 15:41

Mine øjne er de sidste 5 år blevet super allergiske, kan ikke tåle spf med zink, makeup eller smørende øjendråber. Er der noget der kan afhjælpe det?

27.01 | 09:42

Hej Grethe Bogen kan bestilles på:steenmadsen@sund-viden.dk

27.01 | 08:05

Hej Steen
Jeg vil gerne bestille bogen , sund viden, da jeg lider meget af migræne. Og får immundæmpende medicin.

20.12 | 21:02

Hej Steen, fantastisk hjemmeside du har. Jeg kan ikke finde ud af hvor i landet du bor hvis man skulle bestille en tid hos dig ? min mobil er 40584451 gerne sms