BEHANDLINGSMETODEN

BEHANDLINGSMETODEN

AFSNIT X

Bogen handler mest om hvad man kan gøre forkert, og ikke så meget om selve behandlingsmetoden, da der er skrevet mange bøger om alternativ behandlingsformer.
Jeg vil alligevel kort beskrive min behandlingsmetode, da jeg tror den har stor betydning for hurtigere og bedre resultat.

Inden man starter, skal man lade være med at fokusere på de symptomer, som folk kommer med, og lade fødderne fortælle, hvad der er galt i kroppen - netop nu, og det skal man gøre også ved de følgende behandlinger - som om man ingenting ved - så får man at vide, hvordan kroppen har det lige her og nu.

Jeg starter med zoneterapi og undersøger urinvejene i begge sider og akupunkturpunkt 61 på blæremeridianen (migræne.punkt) og ved ømhed her, ved jeg der står mere end 2 kg for meget vand i kroppen, og er der kun ømt i venstre side på punkterne er det syrebase-balancen (se afsnit om syre/base-balancen).
Jeg undersøger lymfekirtlerne i lysken for at finde ud af om, der er betændelse involveret (og husker det indtil jeg kommer til lymfesystemet).
Står der vand og trykker ryggen og nakken skæv, skal man først have det vand til at søge til blæren, for ellers kan man ikke rette ryggen op.
Jeg trykker på (akupressur) på lilletåen til blæremeridianen, indtil urinvejene ikke længre er ømme (måske 20-25 sekunder).
Dette tryk hjælper også til afslapning af ryggen, og det hjælper på al smerte - hvis man holder længe nok.
Når urinvejene ikke er ømme, går jeg videre med zoneterapi til ryggen, og har der stået mere end 1 kg vand i venstre hofte og balle og trykket ryggen skæv, bliver man øm til højre hofte, korsben, haleben i højre fod og mellem skulderbladene i venstre fod.
Nu holder jeg et fast tryk på reflekset til halebenet  på højre hæl - på det ømmeste sted - og holder trykket indtil patienten kan mærke afslapningen helt oppe ved øjnene eller næsen, da sådant et tryk også slapper vridninger i ryg og nakke af, hvis man holder længe nok (måske 2 minutter).
Der vil som regel kun være øm i højre side, men der kan være nogle få der er øm i venstre side, og man trykker kun i den side der er øm - indtil ømheden er væk (fra 5 sekunder og helt op til 2 minutter).
Når reflekset til halebenet ikke er ømt i nogen af siderne, kan man fortsætte behandlingen, men går man vidre med ryggen før ryggen er slappet af kan man ikke få alt andet i orden (det er vigtig for den optimale behandling).
Herefter går jeg vidre til lymfesystemet og undersøger reflekserne til de store lymfekirtler i hals, armhule, lyske og lymfedrænage mellem alle tæer og til milten, og når jeg ved hvor infektionen sidder - trykker  (akupressur) jeg på venstre storetå til akupunkturpunktet til milten, og holder indtil det ikke er ømt.
Så går jeg tilbage og undersøger om ømheden er væk, der hvor infektionen sad, og er der stadig ømt trykker man på storetåen igen indtil al ømhed er væk til lymfesystemet.
Når ømheden er væk til lymfesystemet flyder lymfen, som den skal og de fleste infektioner vil være væk inden 24 timer, men er der en lille rest tilbage - kan det blusse op igen, derfor vil det være klogt at give en behandling mere efter en uge.
Når lymfesystemet er i orden, går jeg vidre til hormonbalancen, og især når ryggen har trukket skæv kan det påvirke nogle af de nerver der kommer fra ryggen og går ud til binyre, æggestok, testikler, skjoldbruskkirtel og hypofyse.
Er der ømt til f.eks. binyre - går jeg ind på reflekset til ryghvirvlerne på højde med binyrene, og finder den nerve, der har fået et klem og finder man det rigtige sted, forsvinder ømheden til binyren og man gør det samme i begge sider, hvis der er ømhed, og fortsætter på samme måde ved de andre hormonreflekser.
Til sidst undersøger jeg hypofysen og hvis den ikke er øm mere, er der forbindelse til de andre hormonkirtler - er der stadig ømt til hypofysen er forbindelsen ikke i orden og man må tjekke alle hormonreflekser igen samt  den ryghvirvel der høre til. Først når hypofysen ikke er øm kan man gå vidre i behandlingen.
Jeg undersøger nu reflekserne til spiserør, mavesæk, lever, galde, tolvfingertarm, bugspytkirtel, tyndtarm, iløekalklap, tyktarm og endetarm.
Jeg bruger akupunkturpunkt 37-38 på galdeblæremeridianen på ydersiden af højre ben for at finde ud af om den er påvirket, er der ømt her går jeg til det 2. yderste tå på venstre fod og giver akupressur til galdeblæremeridianen i dens fulde længde, indtil det kan mærkes ned i det andet ben eller indtil ømheden er væk. Samtidig med at man påvirker på den måde giver det afslapning, især i den øverste den af kroppen, nakke og hoved.
Er der ømt til tolvfingertarm, galdeblære eller bugspytkirtel, går man til de ryghvirvler, dder har forbindelse til organet, og justerer indtil det ikke er ømt mere.
Det samme gør man alle de steder der er ømme - finder man det rigtige sted og nerven smutter på plads (1-2 sekunder) kan patienten nogen gange føle det som et lille elektrisk stød, men det går så hurtigt, at nogen dårligt opdager hvad det var.
Herefter slutter jeg fordøjelsen af ved at trykke (akupressur) på akupunkturpunktet til leveren på venstre storetå (venstre side øger, hvis, der er noget der virker for dårligt - f,eks tarmfunktionen) indtil punktet ikke gør ondt (5-20 sekunder).
Ved dette tryk kan leveren ved nogen frigøre affaldsstoffer, den kan have gemt (fødevare allergi) og udskille dem med tarmen.
Er man ikke øm i venstre side til leverpunktet på storetåen, undersøger man højre side (som regel kun øm her hvis pgl. har diarre), og er der ømt her kan man nedsætte noget der virker for meget, men alt hvad der er i orden kan man ikke påvirke, så det er kun hvis der er ubalance.
Når fordøjelsesorganerne ikke er ømme mere, giver jeg en god afslapning til Olsens Punkt (overgang mellem tyktarm og endetarm) under venstre fod. Jegm holder et fast tryk og øger stille og roligt trykket, og påvirker nogle gange helt op til måske 2 minutter ved store spændinger.
Herefter køre jeg rundt med alle tæer, og er der ingen ømhed og det føles behageligt, er alle nerver som rtegel på plads (et fingerpeg om alt er i orden).
Nu tager jeg fat i det yderste led på lilletåen, og laver et træk opefter - for hvis nervetrådene har slået knuder på sig selv, bliver de rettet ud - og nogle vil kunne mærke det helt op i hovedet og ud i armen. Hvis det er i orden mærker man intet. Det samme gør man ved alle tæer på begge fødder (jeg kalder dette for en fin-justering af nervesystemet).
Jeg slutter nu af med en mere overfladisk massage af begge fødder, som stimulerer følenerverne.

Denne behandlingsmetode kan gennemføres på 20-25 minutter, samtidig med at jeg spørger ind til hvad patienten evt. har gjort forkert.
Efter behandlingen er al ømhed væk under fødderne og kroppen er i balance, og kan den holde sig i balance 1 uge er det tegn på at den kan selv, og erfaringsmæssigt ved jeg at det tit holder 1 år eller mere, men mange patienter kom en gang om året for at få justeret nogle små ubalancer, og der var som regel 1-2 behandlinger.
Giver man 2-3 behandlinger om ugen finder man aldrig ud af , hvornår kroppen kan selv. Nogle ældre (som regel over 70 år) kan have behov for at komme 2-4 gange årligt.

Jeg tror at det er sammensætningen af zoneterapien og akupressur, der giver en hurtigere og mere effektiv behandling.
Man kan som regel ikke få ømheden væk på 1 behandling, hvis man kun bruger zoneterapi. Er al ømhed ikke væk er kroppen ikke i balance. Da jeg selv for mere end 30 år siden ikke brugte akupunkturpunkterne skulle patienterne tit have 5-6 behandlinger, hvor jeg nu kan klare de fleste på 1-3 behandlinger.

Når jeg under behandlingen gav akupressur på akupunkturpunkterne, kom jeg nogen gange ud for at det gav et stik og jag - et andet sted på meridianen - nærmest som et lille elektrisk stød, og vær det væk med det samme (1-2 sekund) var det en blokering, der var blevet løsnet op for.
Hvis det blev ved at stikke samme sted på meridianen, gik jeg til den samme meridian i den anden side, og skiftede fra side til side indtil blokeringen var væk.
Hvis blokeringen var svær at få løsnet op for, gav jeg zoneterapi op til stedet eller satte elektrisk stimulation på (elektro-akupunktur).
Ved akupressur på et akupunkturpunkt - er punktet ikke ømt - er punktet og meridianen, som regel i orden, men er der ømt, er der modstand, og derfor ikke fritløbende energi i meridianen.
De fleste tilfælde var ømheden væk på 5-20 sekunder, og så var det kun en lille ubalance.

Akupressur er utrolig effektiv, hvis man kan finde akupunkturpunkterne.
Det kan samlignes med, at hvis man sætter fingeren ved siden af en lyskontakt, kan man selvfølgelig ikke tænde lyset, og det samme hvis man ikke rammer akupunkturpunktet, kan man heller ikke "tænde lys" i meridianen.

Der var mange patienter, der efter behandlingen mærkede en svag snurren eller sitren på det dårlige sted, op til en halv time efter behandlingen - nogle følte det næsten i hele kroppen - men behageligt.

VIGTIG FOR BEHANDLINGEN - OG BEHANDLEREN

De første 2 år jeg behandlede, undrede jeg mig over, at jeg kunne få små sår i hovedbunden og forbigående symptomer, som den jeg havde behandlet.
Nogle gange oplevede jeg, at få stød ved at røre fødderne på nogle patienter.
De første 2 år jeg behandlede havde jeg altid sko på, når jeg behandlede, men jeg fandt herefter ud af, at det er meget vigtigt for behandlingen og behandleren, at behandleren har en god jordforbindelse.
Det er som regel i orden med bomuldssokker eller uldsokker.
Men ingen sko og ingen syntetiske strømper eller underlag.
Da jeg begyndte at arbejde i strømpesokker, fik jeg bedre resultater og ingen symptomer selv og ingen sår i hovedbunden (det var formentlig energien, der forsøgte at komme ud, da der ikke var jordforbindelse).
Hvis behandleren har sko med gummi/plastik såler, står energierne og spiller "ping - pong" mellem behandler og patient . med et dårligt resultat til følge.

HUSK - ingen sko på - når man behandler.

Har man haft sko på bliver man neuraliseret, når man tager skoene af, men endnu bedre hvis man tager et bad.
så tag gerne et fodbad her

Brigitte 14.06.2018 15:14

Hej Steen.Tak for den viden du deler her.Hvor er jeg ked af,at jeg først har fundet dig nu.Meget kunne være sparet i symptombehandling og søvnløse nætter m.m.VH

Bo P 10.07.2015 14:05

Jeg har været i ubalance i 8 år nu tror jeg, og INGEN kan finde ud af hvad jeg fejler. Ville betale dyre domme for en behandling hos dig
Vh Bo P

Bo p 10.07.2015 14:01

Du lyder virkelig som et meget lærd og omsorgsfuldt menneske. Kender du nogen behandler som kan dette som du også kan?
Vh bo p

Michael 11.06.2014 21:10

Hej

Vil lige spørge om behandler folk

Med venlig hilsen

Michael Nielsen

Steen Madsen 12.06.2014 07:24

Hej Michael
Jeg behandler ikke mere - har solgt min klinik.

Lillian 14.12.2013 11:42

Ok, tak men hvordan køber jeg så din bog. Vh, lillian

STEEN MADSEN 14.12.2013 14:39

Hej Lillian
Du skriver bestiller bogen på steenmadsen@sund-viden.dk

STEEN MADSEN 14.12.2013 09:12

Ønsker man svar på spørgsmål- spørger man på SUNDHEDS BREVKASSEN eller på
steenmadsen@sund-viden.dk

Lillian 13.12.2013 19:38

Jeg har læst dine sider, da jeg er så forgiftet, og syg og desværre ingen læge kan hjælpe mig, om du vil behandle mig, eller du kan henvise til en som har din v

Steen Madsen 14.12.2013 08:57

Hej Lillian
Jeg behandler ikke mere - men ved at læse min bog skal man gerne være i stand til at finde ud af de ting man gør forkert og på den måde hjælpe sig s

Karin Clausen 16.08.2012 12:28

Hej. Hvor er det godt beskrevet, jeg vil havde disse ting med i min behandling, viste ikke det med skoene, super indlæg

| Svar

Nyeste kommentarer

21.11 | 15:41

Mine øjne er de sidste 5 år blevet super allergiske, kan ikke tåle spf med zink, makeup eller smørende øjendråber. Er der noget der kan afhjælpe det?

27.01 | 09:42

Hej Grethe Bogen kan bestilles på:steenmadsen@sund-viden.dk

27.01 | 08:05

Hej Steen
Jeg vil gerne bestille bogen , sund viden, da jeg lider meget af migræne. Og får immundæmpende medicin.

20.12 | 21:02

Hej Steen, fantastisk hjemmeside du har. Jeg kan ikke finde ud af hvor i landet du bor hvis man skulle bestille en tid hos dig ? min mobil er 40584451 gerne sms